Denis Ljubović

NORVEŠKI ŠPIJUN: Sarpsborg je skandinavski Atletico Madrid, ali bila bi sramota da Rijeka ispadne

Ivan Volarić

Denis Ljubović

Denis Ljubović

Ekipa su koja je u stanju iznenaditi ako im se to dozvoli. Prošle sezone su bili otkriće prve lige i ovo im je prvi izlet u Europu - kaže bivši junior Rijeke



RIJEKA Denis Ljubović petu godinu zaredom već egzistira u norveškom nogometu. Nekadašnji branič Rijeke, ponikao na Azurnoj obali, druge sezone zaredom brani boje norveškog trećeligaša Lyskelostera, gdje ujedno obnaša i funkciju sportskoga direktora. Naravno da dobro poznaje situaciju u redovima mogućeg europskog suparnika Riječana – Sarpsborga FF 08.


– Igrali smo nekoliko puta protiv njih, čak smo ih dok su bili u drugoj ligi izbacili u Kupu – govori Ljubović. – Raspitao sam se kod mojega trenera i suigrača, opći zaključak je da bi bila velika sramota da momčad poput Rijeke ispadne od takve ekipe. To ne znači da ih treba podcijeniti. Upravo suprotno! Ekipa su koja je u stanju iznenaditi ako im se to dozvoli. Prošle sezone su bili otkriće prve lige i ovo im je prvi izlet u Europu. Teško je prognozirati kako će reagirati na Europu, mogu iznenaditi, ali i doživjeti katastrofu. Njihov ponajbolji igrač je veznjak Zacharianssen, koji je bio prije kod nas. Riječ je o središnjem veznjaku koji često dolazi na skok tijekom prekida. Osim njega opasan je i napadač Mortenssen, jako je dobar u igri glavom. Igraju u rasporedu 4-4-2, njihov trener se školovao u Atletico Madridu i nastoji preslikati njihovu filozofiju. Pretpostavljam da protiv Rijeke neće napasti već ostati nisko, čekati na prilike iz kontri ili iz prekida. Inače, su klub koji dovodi mlade igrače i onda ih afirmira, te preproda. Bokovi su im jako ofenzivni, no u defanzivi su dosta loši. I tu je prilika koja se može iskoristiti – govori Ljubović i dodaje kako ambijent u kojem nogometaši “Sarpsborga” igraju domaće utakmice nije nimalo impresivan.


– To je mali klub, mali stadion, protiv Rijeke će na tribinama sigurno biti oko sedam tisuća gledatelja, ali atmosfera je po našim kriterijima kazališna – govori Ljubović, koji je otvoren za svaku suradnju kada su u pitanju skautske usluge svojem matičnom klubu.




– Slobodno! Mogu još detaljnije sve ispitati – poručio je Ljubović.