Trener Orijenta 1919

MARIN MIKAC: Ciljevi kluba su poznati, ali ja ne gledam toliko unaprijed

Ivan Volarić

Marin Mikac/Foto Arhiva NL

Marin Mikac/Foto Arhiva NL

Radim iz dana u dan, iz tjedna u tjedan i razmišljam trenutno isključivo o utakmici protiv Maksimira iduće subote. Idemo svaku utakmicu na pobjedu - kaže trener Krimejčana uoči nastavka sezone



RIJEKA Prijateljskom utakmicom protiv juniora Rijeke i minimalnim porazom (1:2) završilo je razdoblje pripremnih susreta za nogometaše Orijenta 1919. Krimejčane iduće subote očekuje prvi susret drugoga dijela trećeligaške sezone i gostovanje kod Maksimira.


– Zadovoljan sam s pripremama jer smo u energetskom dijelu napravili ono što smo planirali, s dosta velikim volumenom i intenzitetetom rada. Dečki se malo privikavaju na to, još uvijek su im teške noge, ali kroz ovaj tjedan ide osvježenje. Što se utakmica tiče, one služe kao poligon da neke stvari utvrdimo ili dodamo, a prvenstvene utakmice su te koje su bitne. Imali smo manjih problema s ozljedama, ali to je normalno s obzirom na promjenu podloge. Nije to ništa novo, igrači i mi treneri smo to prihvatili kao sastavni dio našega posla – govori Marin Mikac, trener Orijenta 1919, čiji roster je tijekom zimske stanke doživio značajne promjene. Otišlo je dosta igrača, no isto tako dovedena su neka nova igračka imena poput Fatića, Travaglije, Casorelle ili iskusnog braniča Marija Tadejevića, koji doduše zbog ozljede nije igrao u posljednjim test utakmicama.


Skraćen roster


– Marijo se vratio u trenažni proces. Riječ je o profesionalcu koji radi na sebi i koji će brzo doći u natjecateljski ritam tako da se ne bojim za njega. Što se kadra tiče, u prvom redu smo ga skratili. Ne volim raditi s prevelikim sastavom. Ako ne igramo u Europi, nema potrebe da raspolažemo s tolikim brojem igrača. Zadovoljan sam jer smo koncentrirali kvalitetu, neke stvari smo malo zamijenili, a neke kritične točke pojačali. Međutim, utakmice su te koje će na kraju dana sve pokazati – dodaje Mikac pred kojim je na proljeće jasan zadatak: pokušati izboriti pozicije u vrhu ljestvice, odnosno biti ispred Trnja, HAŠK-a i Dubrave, triju momčadi koje su pored Orijenta 1919 podnijele zahtjev za drugoligaškom licencom.


Teži raspored




– Interesi i ciljevi kluba su poznati, međutim, moja trenerska filozofija je da ne gledamo toliko unaprijed. Radim iz dana u dan, iz tjedna u tjedan i razmišljam trenutno isključivo o utakmici protiv Maksimira iduće subote. Idemo svaku utakmicu na pobjedu. Ono što nam dođe prihvaćamo, a ono što nam se ne sviđa pokušavamo promijeniti. Sigurno da ljudi u klubu znaju kakve su nam aspiracije, a na nama u rudniku je da pokušamo maksimalno ići u tom smjeru. Treba reći da nam je raspored u prvom dijelu sezone bio naklonjen, sada imamo šest gostovanja u Zagrebu plus Vrbovec. Svi znamo da su nositelji kvalitete u ligi ipak zagrebački klubovi. To nam je otegotna okolnost, ali s druge strane to je izazov. Očekuje nas izazovno proljeće! – tvrdi trener Krimejčana.