Novi trener NK Rijeke

Simon Rožman stigao u Rijeku: ‘Oduševljen sam svime na Rujevici, imamo momčad za velike stvari’

Portal Novilist.hr

Foto NK Rijeka

Foto NK Rijeka

Prema onome što sam mogao i sam vidjeti proteklih dana mislim da imamo super kvalitetnu ekipu. No, moramo to pokazati i na terenu, ostvariti niz kvalitetnih rezultata kako bi ostvarili sve klupske ciljeve, poručio je mladi slovenski stručnjak



NK Rijeka i službeno je potvrdila da je Simon Rožman, jedan od najkvalitetnijih mladih slovenskih nogometnih stručnjaka, novi trener kluba s Rujevice. S 36-godišnjim trenerom dogovorena je suradnja do kraja sezone, uz mogućnost produljenja na još jednu godinu.


Simona Rožmana na Rujevici je dočekala pomalo dosadna riječka kiša, ali i osmijesi zaposlenika.


– Stvarno sam oduševljen onime što sam dosad vidio. Jedna specifična situacija, vrlo brzo se sve dogodilo, ali mislim da smo i ja i dečki spremni krenuti pravim putem. Želimo napraviti neke dobre stvari! Zato sam i došao.




Stekao sam izniman dojam da svi skupa možemo napraviti nešto dobro, a možda još i više, izrekao je Rožman svoje prve impresije po dolasku u Rijeku.


Na pitanje koliko dobro poznaje momčad Rijeke, Rožman je rekao da već duže vrijeme prati hrvatsku ligu.


– Sigurno je da ću najbolje na terenu vidjeti kakav je koji igrač, ali dobio sam puno informacija, pa i od bivšeg trenera. Prema onome što sam mogao i sam vidjeti proteklih dana mislim da imamo super kvalitetnu ekipu. No, moramo to pokazati i na terenu, ostvariti niz kvalitetnih rezultata kako bi ostvarili sve klupske ciljeve, poručio je Rožman.


Kako smo već pisali, raspušten je cijeli Bišćanov stručni stožer. U klubu su ostali analitičar Rade Ljepojević i team manager Alen Rivetti. Mladi slovenski stručnjak dovodi svoje ljude: prvi pomoćnik bit će mu Aleš Kačičnik, a drugi Danko Matrljan, dok će za analitiku biti zadužen Alen Obrez.


Za fizičku spremu igrača kao kondicijski trener brinut će se Aris Naglić, koji je dosad bio trener rehabilitator, iako se spominje i jedno riješenje iz Dežele.


Simon Rožman trenerski debi na klupi Rijeke imat će već u srijedu, kad Rijeka gostuje kod Buja u Kupu Hrvatske. Tri dana kasnije očekuje ga gostujuća utakmica u HNL-u protiv Varaždina.


Video izjave Simona Rožmana za HNK Rijeka TV pogledajte ispod.



*u ranijoj verziji teksta greškom je bilo navedeno da je Aris Naglić bio dosadašnji kondicijski trener, što je sada ispravljeno