Bolno prizemljenje na Rujevici

NOVI PROLJETNI PODBAČAJ Jakirović nadmudrio i Bišćana, Rijeka je u nastavku jednostavno potonula!

Denis Frančišković

Matej Vuk, Stjepan Lončar, Petar Mamić i Zoran Kvržić/Foto R. BRMALJ

Matej Vuk, Stjepan Lončar, Petar Mamić i Zoran Kvržić/Foto R. BRMALJ

Riječani su u nastavak susreta ušli poput raštimanog orkestra. Sve ono što je valjalo u prvom poluvremenu u trenutku se rasplinulo u igri "bijelih" poput balona od sapunice. Linije su bile slabo povezane, igrači daleko od suparnika, jednostavno kao da su se "odsjekle noge"... Previše je bilo statičnosti i bezidejnosti u igri, ali trebao reći i da su igrači Gorice "otpustili kočnice"



RIJEKA Nakon Matjaža Keka momčad Gorice pokazala se kobnim i za Igora Bišćana! Gorica, izvrstan sastav i najugodnije iznenađenje HNL-a, svojevrsna “plutajuća mina” lige, velikim je preokretom matirala “bijele” i početni minus pretvorila u veliki plus. Sastav Sergeja Jakirovića zasluženo je odnio bodove s Rujevice, nakon bolje igre u nastavku i činjenice da je Rijeka jednostavno – potonula!


Riječani su u nastavak susreta ušli poput raštimanog orkestra. Sve ono što je valjalo u prvom poluvremenu u trenutku se rasplinulo u igri “bijelih” poput balona od sapunice. Linije su bile slabo povezane, igrači daleko od suparnika, jednostavno kao da su se “odsjekle noge”… Previše je bilo statičnosti i bezidejnosti u igri, ali trebao reći i da su igrači Gorice “otpustili kočnice”, zaigrali pametno, čekajući protivnika na 40-ak metara na liniji s koje Riječani nisu znali što s loptom. I opasno prijetili iz kontri…


Sve se to događalo nakon 57. minute kad je Mtchedlišvili s desnog boka sjajno proigrao Dvornekovića, a on samo okrznuo loptu na petercu koja je završila u Sluginom kutu – 1:2.





Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 3.712. Sudac: Dario Bel (Osijek) 7.  Strijelci: 1:0 Acosty (6′), 1:1 Zwolinski (30′-11m), 1:2 Dvorneković (57′), 1:3 Lovrić (87′). Žuti kartoni: Suk, Miya, Čagalj, Mtchedlišvili, Maloča (Gorica).


RIJEKA: Sluga 5,5, Capan 6 (71′ Halilović -), Župarić 6, Escoval 5,5, Mamić 5,5, Pavičić 5,5, Lončar 6, Kvržić 5,5, Čanađija 6,5 (od 79′ Bušnja -), Acosty 7, Puljić 5 (od 67′ Vuk 6).


GORICA: Kahlina 7, Mtchedlišvili 6,5, Čagalj 6,5, Jovičić 6,5, Čabraja 6,5, Suk 6,5, Marina 6,5, Lovrić 7, Dvorneković 7, Miya 6 (od 70′ Maloča -), Zwolinski 7 (86′ Ndiaye -). 



Pokušao je Bišćan s izmjenama, no nije išlo. Dvije polušanse imali su Puljić (64′) i Vuk (75′), a dvije još bolje Lovrić u nepune dvije minute kada su dvije lopte sijevnule pokraj Sluge. Rijeka je na silu tražila poravnanje, a gosti odugovlačili s igrom. Pred kraj sijevnula je još jedna kontra, u završnici koje je Lovrić ovaj put rutinski po zemlji pospremio loptu iza Sluge – 1:3. 


Gorica je već od prve minute pokazala da će biti tvrdi orah za “bijele”, gosti su agresivno ušli u susret i Sluga je već u 2. minuti bio primoran na intervenciju poslije Sukovog udarca. No, brzo se sve okrenulo na domaću stranu. Središnja figura travnjaka postao je ganski napadač Acosty koji je zabio prvi pogodak i pogodio još dvije grede te vrlo raspoloženi i pokretljivi Čanađija.Igrala se 6. minuta kada je Mamić dobro ubacio s lijevog boka, Acosty dobro skočio, odmjeren, ne toliko jak udarac Kahlina nije uspio ukrotiti i lopta se zakotrljala u mreži – 1:0.

U 13. minuti s druge strane ubacio je Kvržić, Acosty opet dobro skočio, a lopta u luku pogodila gredu i skoro opet prevarila u tim trenucima nesigurnog Kahlinu. Acosty je udarcem glavom poslao loptu koja je okrznula gredu i tri minute kasnije… I mamio uzdahe gledatelja. 


Nije dugo trebalo čekati na odgovor Gorice, dvije minute potom Mamić je s gol-crte izbio jednu loptu. U minutama s puno tempa i sadržaja Rijeka je ipak bila bolji suparnik. Dvaput su silovito s poludistance tukli Lončar (19′) i Čanađija (20′), dok su gosti strpljivo čekali svoju šansu. I dočekali su je kad je nakon pola sata igre Čabraja u šesnaestercu prije došao do lopte od Župarića koji ga je neoprezno srušio. Poljak Zwolinski bio je siguran s “kreča”, rutinski je poslao loptu u suprotnu stranu Sluginog gola – 1:1.


Igra se nakon toga malo razvodnila, a najbolju prigodu opet je imala Rijeka. Čanađija je servirao “mrtvu šansu” za Puljića na tri metra od crte, no Kahlina je ovaj put majstorski obranio.