Polako s mladima

IGOR BIŠĆAN: Znam da navijače zanimaju mladi igrači, ali njima treba vremena

Denis Frančišković

Igor Bišćan/Foto R. BRMALJ

Igor Bišćan/Foto R. BRMALJ

Znam da navijače i javnost zanima njihov status, a rekao sam već da će trebati neko vrijeme da bi oni igrali ozbiljnije uloge u momčadi. Do tada trebaju raditi, upijati i učiti od starijih – smatra Rijekin trener.



RIJEKA Igor Bišćan bio je zadovoljan posljednjim pokusom momčadi pred početak prvenstva. Kormilar »bijelih« nije previše kemijao u posljednjoj pripremnoj utakmici, izuzev Capana, mladim igračima dao je šansu tek u smiraju utakmice.


– U prvom poluvremenu smo potpuno kontrolirali igru i stvarali šanse. Dečki su se dobro istrčali, a bilo je i dosta dobrih akcija. Drugo poluvrijeme ritam je malo pao i nismo, što se tiče kvalitete, bili na razini prvog dijela. No, zadovoljan sam – rekao je Bišćan.


Osvrnuo se i na potenciranje Rijekine mladosti te iznio raniji stav.




– Kad je utakmica takva, volim pružiti priliku svima koji su u zapisniku. Mlađi dečki su bili zanimljivi u tom kratkom razdoblju. U zadnje vrijeme se dosta priča o riječkoj nogometnoj mladosti. Znam da navijače i javnost zanima njihov status, a rekao sam već da će trebati neko vrijeme da bi oni igrali ozbiljnije uloge u momčadi. Do tada trebaju raditi, upijati i učiti od starijih – smatra Rijekin trener.


Prijelazni rok je zasad u Rijekinom slučaju neobičajeno miran.


– Zasad je Halilović jedini tu, možda će se još nešto događati. Ako ne, tako je kako je. Trudit ćemo s kadrom kojeg imamo biti što bolji. Obično su naši klubovi osuđeni da gube najbolje. Kako je nama tako je i svima drugima. Nema potrebe se previše zamarati s tim – zaključio je Bišćan.