Branič nogometaša Rijeke

HRVOJE SMOLČIĆ: Kod Rožmana mi se sviđa što se zna u svakom trenutku što od kojeg igrača očekuje

Denis Frančišković

Hrvoje Smolčić/Foto PIXSELL

Hrvoje Smolčić/Foto PIXSELL

To mi se dopada, svi znamo svoj dio posla i u ovo kratko vrijeme dosta smo informacija prikupili od njega. Pogledali smo dosta videa, vidjeli kako sve funkcionira po linijama i zadovoljni smo - kaže Smolčić.



RIJEKA Nogometaši Rijeke nakon povratka na Kantridu jučer su dobili slobodan dan, danas je uz vježbanje na rasporedu i analiza proteklih utakmica. Sve u sklopu priprema za subotnje gostovanje u Koprivnici. Hrvoje Smolčić odigrao je svih devedeset minuta u posljednja dva prvenstvena susreta, s Varaždinom u gostima i protiv Lokomotive na Rujevici. I zapaženo zamijenio ozlijeđene i nedovoljno spremne Mamića i Tomečaka koji pomalo hvataju priključak. Povratak na Kantridu izazvao je posebne osjećaje kod većine igrača, pa tako i kod Smolčića, mlade gospićke nade »bijelih«.


– Sigurno da je stvarno bio prelijep osjećaj vratiti se na Kantridu i odigrati jednu takvu utakmicu pred toliko navijača. I atmosfera je drugačija nego na Rujevici, stijene daju poseban dojam, kao i navijanje neku posebnu energiju. Meni je bilo prelijepo, navijanje, bodrenje, osim eventualno baklji. Ali svaka čast našim navijačima. Meni kao mladom igraču ovo je bio poseban doživljaj – kaže Hrvoje.


»Bijeli« protiv Zrinjskog nisu pružili neku pamtljivu partiju na vrlo dobrom travnjaku pod stijenama. Sve je više bilo u službi uigravanja nekih varijanti čemu je cilj podizanje razine trke i što dužeg nametanja protivniku.




– Utakmicom i igrom ne možemo biti prezadovoljni, ali s druge strane ispunili smo neka trenerova očekivanja. Novi trener nam je prezentirao svoj način i stil igre koji želi da mi igramo. Normalno da to sad u prvoj utakmici protiv Zrinjskog nije bilo lako izvesti, jer ne možemo uvježbati i steći u tako kratko vremenu neke automatizme u igri. No, svi znamo što on očekuje od nas i svi se trudimo ispuniti sve zahtjeve. Još ćemo pronalazirati tu utakmicu sa Zrinjskim te danas na treningu prokomentirati dobre i loše stvari. Uglavnom, vjerujem da smo neke trenerove zamisli već ispunili.


Hrvoje je trenirao u kratko razdbolju pod Matjažom Kekom, Igorom Bišćanom i sada Simonom Rožmanom. Kakve su razlike?


– Stvarno sam zadovoljan s trenerima koji su me vodili u seniorskom uzrastu, ali ne bih ih posebno uspoređivao. Svaki ima svoj način rada i svoj stil igre, a kod Rožmana mi se stvarno sviđa što zna u svakom trenutku što od kojeg igrača očekuje. Zna što moramo u danom trenutku raditi i gdje se moramo na terenu nalaziti. To mi se dopada, svi znamo svoj dio posla i u ovo kratko vrijeme dosta smo informacija prikupili od njega. Pogledali smo dosta videa, vidjeli kako sve funkcionira po linijama i zadovoljni smo.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU