Ganac u formi

Acosty nakon prizemljenja: ‘Osjeti se izostanak Gorgona, Čolaka i Hebera, oni su jako važni za nas’

Denis Frančišković

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina



Maxwell Acosty bio je najbolji igrač Rijeke u najnovijem porazu. Zabio je glavom, potom u razmaku od samo tri minute prvog dijela pogađao gredu. Inače, Ganac se vratio u dobru formu još na pripremama, eksplozivan je, opasan po gol, željan igre i povratka u staru formu.


– U prvom poluvremenu imali smo četiri, pet izvrsnih prigoda za pogodak. Do odmora smo mogli praktički riješiti utakmicu u svoju korist, voditi najmanje 3:1. U tom dijelu nedostajalo nam je i sreće, a u drugom koncentracije. Evo i moje dvije lopte su završile na gredi.


U prvih 45 minuta igrali smo jako dobro, lopta je dobro išla, bili smo poletni na travnjaku… No, gosti su znali kazniti neke naše propuste. Jednostavno treba biti koncentriran svih 90 minuta – ustvrdio je Acosty slježući ramenima nakon utakmice u kojoj su »bijeli« praktički imali sve »na tanjuru«, a brzo doživjeli prizemljenje.




Napadač »bijelih« priznao je da se momčad teško nosi bez nekolicine standarnih, među kojima je apostrofirao Gorgona, Čolaka i Hebera.


– Naravno, itekako se osjeti njihov izostanak. Oni su jako važni za nas i našu igru – tvrdi Acosty.