Krilni napadač Rijeke

Acosty: ‘Utakmica u Koprivnici došla je prebrzo nakon priprema, a bilo je i hladno…’

Ivana Vaupotić

Maxwell Acosty tijekom koprivničkog ogleda/Foto D. LOVROVIĆ

Maxwell Acosty tijekom koprivničkog ogleda/Foto D. LOVROVIĆ

Ne mogu reći da smo im darovali bod jer to bi bilo jako zločesto prema Slaven Belupu. Njihovi igrači borili su se za svoj klub, odigrali su korektnu utakmicu i dali su sve od sebe za izjednačenje – rekao je krilni napadač iz Gane



KOPRIVNICA Nakon remija Rijeke na gostovanju kod Slaven Belupa na niskoj temperaturi (1:1) čovjeku na pamet moraju pasti dvije stare narodne mudrosti. Prva kaže da se po jutru dan poznaje, a druga, pak, tvrdi da se prvi mačići bacaju u vodu.


Naime, nije na odmet ponoviti da je igra Rijeke previše plesala između dvije krajnosti, od očajnog do odličnog. U Koprivnici je odigrano nekoliko akcija koje su igrači Slaven Belupa mogli samo pratiti pogledom, nadajući se da zavšnica neće biti kobna po njihov gol, ali bilo je i neobjašnjivo loših poteza koji trenere dovode u predinfarktno stanje.


– Utakmica nije bila laka zbog velike hladnoće. Imali smo minimalnu prednost i prilike za pobjedu, ali napravili smo i puno grešaka. Takve stvari ne smiju nam se događati u utakmicama koje dolaze. Vjerujem da ćemo kroz treninge smanjiti broj grešaka, a onda ćemo biti još bolji – kaže Maxwell Acosty, čiji je gol u 48. minuti Rijeci donio vodstvo.


Izgubljeni bodovi


Pesimisti će vrlo vjerojatno prihvatiti tezu da se po jutru dan poznaje. Međutim, nikako ne treba smetnuti s uma odlična izdanja Rijeke u završnici jesenskog dijela prvenstva, kada je momčad pod ravnanjem Igora Bišćana u zadnja tri kola bacila na koljena Dinamo, Osijek i Lokomotivu.Ako zbog ničeg drugog, onda barem zbog toga oscilacije u Koprivnici treba staviti u kategoriju onih dana u kojima neke stvari ne idu kako bi trebale. Na kraju krajeva, dovoljno se sjetiti prilika koje su imali Acosty u 41. i Mirko Antonio Čolak, odnosno Tibor Halilović u 82. minuti. Kada se tome dodaju dvije propuštene kontre neposredno nakon gola za vodstvo, jasno je zbog čega Bišćan smatra da su izgubljena dva boda.

– Slažem se s trenerom. I ja mislim da smo morali pobijediti u Koprivnici. Stvorili smo dosta kvalitetnih situacija za postizanje gola i morali smo se vratiti kući s tri boda. Međutim, nema koristi od plakanja za onim što smo propustili. Jednostavno, mi moramo smanjiti broj grešaka. Kada u našoj igri ne bude toliko pogrešnih i riskantnih dodavanja, suparnici nam neće tako lako dolaziti pred gol. Ponavljam, vjerujem da ćemo to brzo korigirati – tumači Acosty.


Ne treba zaboraviti ni situacije iz 28. i 56. minute, kada je Slaven Belupo imao dvije odlične prilike preko Marka Karamarka i Krystiana Nowaka. Opet, kada se sve zbroji, uz dužno poštovanje prema Koprivničanima, teško se oteti dojmu da je Rijeka, slikovito rečeno, suparniku servirala priliku da se vrati u utakmicu.


Fokus na Goricu


– Ne mogu reći da smo im darovali bod jer to bi bilo jako zločesto prema Slaven Belupu. Njihovi igrači borili su se za svoj klub, odigrali su korektnu utakmicu i dali su sve od sebe za izjednačenje – dodaje krilni napadač iz Gane.


Ukratko, iz njegove perspektive nikakav alibi ne dolazi u obzir.


– Mogli bismo reći da je utakmica došla prebrzo nakon priprema, ali smatram da nema smisla tražiti takva opravdanja. Uostalom, i Slaven Belupo je bio u istoj situaciji. Koprivnica je sada prošlost, a mi se moramo maksimalno fokusirati na nedjeljnu utakmicu s Goricom na Rujevici. To nam je prilika za prvu pobjedu u nastavku prvenstva – tvrdi Acosty, uz napomenu da Rijeka mora nastaviti u ritmu kojim je zaključila prošlu godinu.


Malu utjehu može mu pružiti tek postignuti gol i solidna igra. Doduše, to nije bila partija za dugo sjećanje, no u nekim trenucima Acosty je pokazao da se ima pravo nadati nešto većoj minutaži u proljetnom dijelu sezone.


– Prošle jeseni sam imao dosta problema s ozljedama. Kada sam se oporavio, naša udarna momčad već je bila formirana i nije bilo previše prostora za mene. To je tako u nogometu. Sada mi je trener pružio priliku od prve minute, a ja sam dao sve od sebe da opravdam njegovo povjerenje. Osjećam da mi nedostaje ritam natjecateljskih utakmica, ali za Rijeku uvijek dajem sve od sebe – zaključuje Acosty.