Grobnička premijera

Košarkaši AO Škrljeva nakon druženje s navijačima na Kukuljanovu dočekuju Dubravu

Zlatko Horvat

Luka Pandurić (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL

Luka Pandurić (AO Škrljevo)/Foto Arhiva NL



RIJEKA  Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras će u drugom kolu HT Premijer lige ugostiti Dubravu Furnir, novaka u ligi. Na domaćoj premijeri u novoj sezoni momčad Damira Rajkovića predstavit će se u redizajniranom izdanju u odnosu na prošlu sezonu i tražiti put do prve pobjede nakon uvjerljivog poraza na gostovanju u Zadru.


Lani je Adria Oil Škrljevo krenuo s tri prvenstvena poraza, u prvih sedam kola ostvarena je samo jedna pobjeda pa se lov na doigravanje pretvorio u – Sizifov posao. Zato se sada želi što prije odvojiti od startnog bloka, držati korak sa sredinom ljestvice.


– Opet nećemo biti kompletni, još nas koče ozljede, ali stožerni igrači polako dostižu formu – kaže Damir Rajković, trener Škrljeva. – Ako trkači odigramo kao u Zadru, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Istina, svaka utakmica je nova priča. Ono što moramo smanjiti je broj izgubljenih lopti, u Zadru ih je bilo previše, te imati bolju koncentraciju kod šuta. Konačno smo počeli raditi pet na pet na treninzima i u sljedećim utakmicama trebali bismo biti sve bolji i bolji. Počeo je trenirati i centar Šekelja, večeras će dobiti neke minute.




Momčad i stručni stožer imaju još jednu obavezu, od 11 do 12 sati družit će se s navijačima na crpki u Kukuljanovu. Prigoda je to za upoznavanje i fotografiranje s igračima, kupovinu godišnjih ulaznica – točilica, ali i kupovinu ulaznica za utakmicu sa Zagrepčanima.


Škrljevčane već u ponedjeljak čeka putovanje od 850 kilometara do poljskih Gliwica. U isto vrijeme u Klosterneuburgu se sastaju druge dvije momčadi iz skupine A, Dukes i Pardubice. Gliwice već imaju jednu pobjedu, gostujuću u Klostenburgu (70:66).