Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Ispis članka: Danas počinje 25. Bipa Fashion.hr: Hrvatski modni tjedan otvara Robert Sever - Novi List

NoviList.hr

Danas počinje 25. Bipa Fashion.hr: Hrvatski modni tjedan otvara Robert Sever

Jubilarac

24. listopad 2017 10:13

Napisao: Ivana Kocijan

Ponosan sam na svaku od 25 sezona, a svaka je za naš tim predstavljala izazov kako dizajnerima osigurati najbolje uvjete za predstavljanje njihovih kolekcija, kazao je Vinko Filipić

Danas počinje 25. Bipa Fashion.hr: Hrvatski modni tjedan otvara Robert Sever

ZAGREBNajznačajniji modni događaj u zemlji Bipa Fashion.hr ove sezone slavi uspješnih 25. sezona koje su obilježile hrvatsku modnu scenu u protekla dva desetljeća. Slavljeničko izdanje koje će se od danas do subote održavati na Zagrebačkom velesajmu okupit će poznata modna imena, mlade dizajnerske talente i najkreativnije snage modne scene.

– Snaga našeg projekta vidljiva je u mnogim aspektima utemeljenim u brojkama kao što su više od 500 prikazanih modnih kolekcija ili više od 100.000 posjetitelja, iako me i dalje najviše raduje energija kojom pristupamo realizaciji projekta. Kad pogledamo ovih 25 sezona, imamo puno razloga za zadovoljstvo. Ponosan sam na svaku od tih sezona, a svaka je za naš tim predstavljala izazov kako dizajnerima osigurati najbolje uvjete za predstavljanje njihovih kolekcija.

Također mislim da smo pozitivno utjecali i na modnu publiku koju kroz sve ove godine osvještavamo i educiramo koliko je domaći modni dizajn bitan kao dio kreativnih, ali i gospodarskih procesa u našem društvu, izjavio je Vinko Filipić, direktor i osnivač Fashion.hr-a.

20 godina

Modni tjedan večeras započinje samostalnom revijom Roberta Severa koja će biti održana pod pokroviteljstvom beauty branda Noelle, a na kojoj će naš poznati dizajner predstaviti 60 odjevnih kombinacija. Kolekcija »Kristina« koja je dobilo ime po njegovoj prijateljici Kristini Bangoura, donosi niz dnevnih kombinacija upotpunjenih upečatljivim kaputima u dvije linije – ženskoj i muškoj.

U srijedu će se predstaviti: Anthony Avangard, JAMOI, Morana Krklec, Price On Request, Ivana Janjić i Klisab.
Petak je rezerviran za samostalnu reviju Ivice Skoke koji će ovom prigodom obilježiti 20 godina rada.
– Poigrat ću se punim i transparentnim materijalima te nekim elementima 70-ih godina, no i dalje se oslanjajući na moj prepoznatljiv stil u kojem koristim elemente 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća. Na pisti će biti još neka iznenađenja kojima se jako veselim kao i okrugloj obljetnici svojih dizajnerskih 20 godina, najavio je Skoko.

Posljednjeg dana, u subotu, predstavit će se: BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design, Arileo, Ana Maria Ricov i Luka.
Točka na i
Splitski modni dvojac Arileo iza kojeg se kriju Marija i Jurica Pirić također priprema slavljeničku kolekciju u kojoj se predstavlja nevjerojatnim konstrukcijskim vještinama i poigravanjem formama, ali s malim vizualnim pomakom, ovog puta u smjeru baroka.

Točku na i četverodnevnog slavlja mode stavit će Luka Grubišić, dizajner koji ove sezone slavi 15 godina rada. Povodom jubilarne obljetnice pod pokroviteljstvom branda Silan, brend Luka publiku će počastiti retrospektivom svojih najznačajnijih kreacija i mini kolekcijom novog dizajna. Među komadima koji su mu u kroz karijeru najviše prirasli srcu naći će se nekoliko popularnih uspješnica, ali i kreacija koje nikada nisu vidjele svjetla reflektora.