Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 2
Sutra: 12° 12° 2
10. prosinca 2019.
Ispis članka: Ringo Star prodavat će na dražbi memorabilije Beatlesa - Novi List

NoviList.hr

Ringo Star prodavat će na dražbi memorabilije Beatlesa

Aukcija

15. rujan 2015 08:21

Napisao: HINA

Najviše interesa na dražbi 4. i 5. prosinca pobudit će komplet od sedam bubnjeva na kojima je Starr svirao na koncertima te snimio nekoliko ranih hitova Beatlesa, kao i gitare koje su Starru darovali George Harrison i John Lennon

Foto Reuters

Bivši Beatle Ringo Starr i njegova supruga, glumica Barbara Bach, ponudit će na prodaju početkom prosinca komplet bubnjeva i gitare slavne četvorke, te odjeću i namještaj, objavila je dražbovna kuća Julien's Auctions.

Najviše interesa na dražbi 4. i 5. prosinca pobudit će komplet od sedam bubnjeva na kojima je Starr svirao na koncertima te snimio nekoliko ranih hitova Beatlesa, kao i gitare koje su Starru darovali George Harrison i John Lennon.

Bračni par će ponuditi i namještaj iz svojih rezidencija u Londonu, Beverly Hillsu i Monacu.

Darren Julien, predsjednik dražbovne kuće, procjenjuje da bi vrijednost ponuđenih predmeta mogla dosegnuti 5 milijuna dolara, od čega će dio ići u korist Zaklade Starr and Bach's Lotus Foundation.

Starr (75), se pridružio ostaloj trojici Beatlesa Harrisonu, Lennonu i Paulu McCartneyju kao zamjenski bubnjar 1962., a zatim su zajedno izrasli u najpopularniju glazbenu skupinu svih vremena.

Starr je ostvario uspješnu solo karijeru otkako su se Beatlesi raspali 1970. Njegov najnoviji album, Postcards From Paradise, objavljen je 31. ožujka.