Kontra torture

Muči li vas zatvor? Predstava polaznika škole glume Ri Teatra

Doris Žiković



RIJEKA Ove subote i nedjelje u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 32. generacije škole glume Ri Teatra naslovljena »Muči li vas zatvor?«. Predstava je nastala u okviru dvomjesečnih proba tijekom kojih su polaznici na samoj sceni metodom grupne improvizacije smišljali zadanu temu, mjesto radnje ili čak i samu ideju, uz pomoć redatelja Bojana Lakoša i asistenciju Tanje Pavlović i Dragana Simića, dok su Igor Kondić i Dragan Simić zaduženi za tehničko vodstvo (ton i rasvjeta). Mjesto radnje je ženski zatvor na jednom otoku negdje u Hrvatskoj.


Zatvorenice trpe torturu upravitelja i njegove zamjenice. Kako to obično biva u Hrvatskoj, atraktivni zatvorski kompleks se prodaje ispod cijene. Na natječaj se prijavljuju upravitelj i njegova zamjenica namjeravajući zaraditi preprodajom velike novce, ali ne ide baš sve po planu, jer i zatvorenice imaju svoje »adute u rukavu«. Riječ je o komediji koja će zasigurno nasmijati gledatelje, stoji u najavi predstave u kojoj se također ističe da su se polaznici škole glume pokazali prilično vješti i u pisanju teksta, dramaturškoj obradi, a neki od njih igraju i po dva različita lika. U predstavi sudjeluju: Nera Kontić, Antonija Bišćan, Kristina Kalokira, Marta Vejmelka, Katarina Sabočan, Jelena Bačić, Mia Maria Marošević, Luka Dukić, Nena Grgić, Klara Veleslavić i Andrej Šapić.


Nova škola glume za starije od 17 godina počinje 3. veljače, a upisi su još 21. i 28. siječnja 2018. u 16 sati u Kulturnom centru Kalvarija. Detaljnije informacije o radu škole glume Ri Teatra može se dobiti na 051/375-866 ili 091/253-8991.