Foto: iStock
Torta sa pireom od bundeve savršen je izbor za hladne jesenske dane, a uz dodatak šlaga, imat ćete pravu mirisnu poslasticu
Pripremite pravu jesensku deliciju- tortu sa pireom od bundeve i slatkim vrhnjem. Uz dodatak šlaga imat ćete savršenu poslasticu koja će oduševiti ukućane i goste.
Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice kakaa u prahu
1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
700 g bundeve
100 g šećera
6 dl mlijeka
5 žlica šećera
5 žlica oštrog brašna
120 g maslaca
2 vanilin šećera
1/2 l Tonka vrhnja za šlag
po želji muškatni orašćić
rum
Priprema biskvita:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Žumanjke izmješati sa šećerom te im dodati bjelanjke i mješajući postupno dodavati brašno s kakakom i praškom za pecivo. Smjesu za biskvit uliti u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i peći u ugrijanoj pećnici na 220 stupnjeva Celzija 15 minuta.
Priprema kreme:
Više o proizvodima PIK Rijeka potražite na: pikrijeka.hr