Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
19. siječnja 2020.
Izleti u proizvodnji

VW proizvodi kobasice, Porsche med, Peugeot vinske čaše, a toga među proizvođačima auta ima još

YouTube Screenshot
YouTube Screenshot
Autor:
Objavljeno: 23. listopad 2018. u 12:38 2018-10-23T12:38:59+02:00

Ako već ne možete sjesti u vlastiti Bentley, možda biste mogli, uz manji kredit, uvalit se u udobnosti vlastitog doma u jednu Bentleyjevu fotelju.

Kakve veze imaju serije kuhinjskih noževa, keramičko posuđe za mikrovalnu pećnicu, sofe i kreveti, ili pak med i kobasice s vodećim proizvođačima automobila? Ispostavilo se da mnoge jer se pod brendom brojnih proizvođača krije i proizvodnja nevjerojatno nepovezanih artikala. Štoviše, da se igramo pogađanja, neke od njih ne bismo pogodili ni u stotinu pokušaja.

Primjerice, Peugeot proizvodi mlince za kavu, papar, soli i ostale začine. Osim toga, tu je i proizvodnja kuhinjskih noževa, luksuznih čaša za vino, vrčeva, keramičkog posuđa za mikrovalnu pećnicu i otvarača za boce, prenosi Vozim.hr. Premda ovaj ogranak Peugeota ne dijeli ime s automobilskom sekcijom, imaju određene zajedničke elemente, poput logotipa.

Foto YouTube screenshot

S druge pak strane, Vokswagen se bavi, u duhu države ako već ne uobičajenog poslovanja, proizvodnjom njemačkih kobasica i vlastitim kečapom čija receptura kobasicama idealno odgovara. Ne prepuštaju Nijemci ništa slučaju, a da ovaj posao sa strane ide posve dobro, potvrđuje i činjenica da godišnja proizvodnja kobasica premašuje i 7 milijuna proizvedenih primjeraka.

Ako maštate o Bentleyju koji ozbiljno premašuje čak i ideju da si ga priuštite, možda postoji utješna nagrada za vas. Naime, engleski proizvođač luksuznih automobila u suradnji s talijanskom tvrtkom Luxury Living Group proizvodi ekskluzivne fotelje, krevete, stolove, sofe i ostali namještaj za dom. Pa ako već ne možete sjesti u vlastiti Bentley, možda biste mogli, uz manji kredit, sjesti u jednu Bentleyjevu fotelju u udobnosti vlastitog doma.

Osim što je poznat po ponudi skupocjenih odjevnih predmeta i gadgeta, Porsche ima i jednu neočekivanu te neočekivano limitiranu proizvodnju. Riječ je o medu koji se izrađuje u tvornici automobila, gdje se unutar manjeg proizvodnog kapaciteta godišnje proizvede oko 400 kg proizvoda pod imenom Turbienchen. Porscheov med može se kupiti samo u trgovini koja se nalazi uz tvornicu. Ako se pitate čemu sve to, na službenoj stranici Porschea naprosto konstatiraju da je kraj u kojem se tvornica nalazi vrlo pogodan za pčele medarice pa, eto, zašto to ne iskoristiti.

Foto YouTube screenshot

Među ovim neobičnim udruženjima automobilske industrije sa svime pomalo, postoje i oni primjeri koje lakše povezujemo. To su Lamborghini traktori, Honda kosilice, Rolls-Royce avionski motori, Tesline solarne ploče, Toyotini viličari, Mitsubishi klima uređaji, a potom i Hyundai koji proizvodi gotovo sve što ima veze s tehnikom - od igle do tankera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.