Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
22. siječnja 2020.
Vozači na čudu

U Kopru i okolici najezda miševa na automobile

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 18. veljača 2016. u 17:47 2016-02-18T17:47:00+01:00

»Vidio sam da mi ne radi desni far, pa sam podigao poklopac motora i imao što vidjeti: izgriženi kablovi a izolacijska vuna posvuda razbacana«, kazao je u televizijskom programu vlasnik automobila, dodavši da mu je autoelektričar kazao da je već peti koji mu se u zadnjih par dana javio s istim problemom

LJUBLJANA Autoelektričari u Kopru i drugim gradovima na slovenskoj obali imaju sve više posla zahvaljujući neobičnoj najezdi miševa i štakora kojima su automobili na otvorenom postali omiljeno prebivalište.
Oštećenja elektroinstalacija i motora koja izazivaju štakori i miševi na slovenskoj su obali u zadnje su vrijeme postali svakodnevna pojava, pa mnogi u vozila stavljaju otrov ili mišolovke, objavila je lokalna televizija Koper.

»Vidio sam da mi ne radi desni far, pa sam podigao poklopac motora i imao što vidjeti: izgriženi kablovi a izolacijska vuna posvuda razbacana«, kazao je u televizijskom programu vlasnik automobila, dodavši da mu je autoelektričar kazao da je već peti koji mu se u zadnjih par dana javio s istim problemom.

»To se ranije nije događalo, a sada su oštećenja motora i instalacija koja izazovu glodavci česta pojava. Napadaju žice elektroničkih sklopova, cijevi za dovod goriva i tekućine za odmrzavanje stakala, sve im izgleda miriši«, kazao je za Televiziju Koper Igor Blažek, stručnjak na jednom od koparskih automobilskih servisa.

Zna se dogoditi da se glodavci u automobilu i za stalno nastane, a da to vlasnik ne zna, a nedavno je vlasnik sasvim novog automobila našao mrtvog miša na poklopcu posude za dolijevanje motornog ulja, kazao je Blažek.

Navodno se to događa i zbog klimatskih promjena i blažih zima, a najugroženija su vozila koja se ostavljaju na otvorenim parkiralištima i tamo ostaju duže vrijeme.

Vlasnike koji u automobile stavljaju optrove kako bi se riješili glodavaca stručnjaci upozoravaju da moraju biti oprezni kako otrov ne bi ispao iz vozila, pa nastradali kućni ljubimci, ali i zato da otrov ne bi došao u podzemne vode.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.