Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
20. veljače 2020.
Branila obiteljski posao

Snalažljiva bakica "sredila" pljačkaša u trgovini u kojoj radi: "Reagirala sam instinktivno"

FOTO/ ITV News YouTube Screenshot
FOTO/ ITV News YouTube Screenshot
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2019. u 18:39 2019-09-07T18:39:12+02:00

Vremešna je bakica zaradila masnicu na oku, ali je već pola sata kasnije ponovno hrabro stala iza pulta trgovine

June Turner (82) je radila iza pulta kao prodavačica kada je jedno jutro u trgovinu ušao muškarac s metalnom šipkom i počeo zahtijevati novac, prenosi LADBible. No, hrabra je June odbila dati novac i umjesto toga preokrenula čitavu situaciju - opalila je lopova svojim štapom za hodanje.

Turner kaže da je bila spremna braniti svoj obiteljski posao ("AJ and J Newsagents") "svim mogućim sredstvima". Kamera u trgovini je uhvatila trenutak kada je Turner sudjelovala u borbi, ali ju je lopov gurnuo. Sirota je starica pala na zemlju, a kradljivac je uzeo pedeset funti i šest kutija cigareta.

"Reagirala sam instinktivno"

Turner su kasnije pregledali djelatnici hitne pomoći, a od ozljeda je "zaradila" masnicu na oku i ruci. Snalažljiva bakica troje unučadi samo se pola sata nakon napada ponovno našla iza pulta.

"Reagirala sam instinktivno. Pomislila sam - nema šanse da uzme novac za koji toliko naporno radimo. Voljela bih da sam imala nešto snažnije uz sebe, da sam ga mogla spriječiti i onesvijestiti", kaže bakica, a prenosi LADBible.

Dodaje i da nije sigurna što joj je prolazilo kroz glavu, ali da je morala obraniti posao svim mogućim sredstvima, odlučna da zaštiti i sebe i trgovinu. Prvo je pomislila da je riječ o šali, kada je ušao muškarac prekriven dekom.

"Mislila sam da je neka vrsta podvale, ali onda je prišao pultu i rekao da želi novac. Rekla sam mu da neće dobiti moj novac, nakon čega je došao iza pulta i uzeo nešto novca iz kase. Vidjela sam ga da drži novčanicu od dvadeset funti i kako nisam mogla naći alarm, uzela sam svoj štap i zbilja ga udarila s njim. Onda je otvorio cigarete i sve su se našle na podu. Gotovo sam mu skinula majicu s leđa, ali me odgurnuo i zatim pobjegao", objašnjava Turner.

Sin pohvalio hrabru mamu

Kaže da je viknula Craigu "koji dolazi svako jutro" da je na podu, nakon čega je on pozvao hitnu i policiju. Uskoro je stigao i njezin sin Alan, koji je u to vrijeme dostavljao novine. "Bio je to moj instinkt da ga udarim. Mislim da je bio poprilično šokiran - nije to očekivao", priznaje ova baka heroj.

Dodaje i da svaki tjedan rade od pet ujutro do šest navečer, da bi neki 'šljam' došao i pokrao ih. "Pobjegao je s cigaretama i malo novca, ali radije bih da je pobjegao bez ičega i da sam mogla vidjeti njegovo lice. Navodno je sjedio na stepenicama ispred trgovine gledajući tko ulazi i izlazi, pa je ušao nakon što je vidio da je moj sin izašao. Znao je što će napraviti, ali neće biti te sreće drugi put."

Njezin sin Alan (62) pohvalio je svoju hrabru mamu. "Nestao sam na tek petnaest minuta i kada sam se vratio, ugledao sam ju na podu. Nagovorio sam ju da tamo i ostane dok ne dođe policija i hitna, zbog njezinog kuka. Ali, jednom kada su je pregledali, bila je nazad za pultom nakon pola sata", kaže Alan.

"Ljuta jer nije napravila više"

"Gledanje snimke me strašno razljutilo, a čini mi se da je i ona bila uznemirena. Povisio joj se tlak, ali mislim da je bila ljuta jer nije napravila više. Na podu smo pronašli metalnu šipku koja je lopovu morala ispasti iz džepa, a ostavio je i deku koju je policija odnijela na daljnji pregled. Ona je bila jako hrabra i mislim da se lopov neće vraćati. Nadam se da se više ništa ovakvo neće dogoditi i sretan sam što mi je mama u redu", priznao je Alan.

Policija iz Staffordshirea je dala izjavu u kojoj kažu da istražuju pljačku gdje je žena u osamdesetima gurnuta na pod i mole za informacije. Za sada je osumnjičenik opisan kao bijelac u dobi između dvadeset i pet i trideset godina sa svijetlo plavim brkom i u crnoj trenirci, javlja LADBible.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.