Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Ravnopravnost spolova

GIRL POWER Američka studija otkrila da su 50 posto današnjih gitarista - žene!

Izvor: Pinterest
Izvor: Pinterest
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2019. u 21:10 2019-01-03T21:10:09+01:00

Nova studija gitarističkog konglomerata Fender otkriva da žene sada čine 50 posto mladih, ambicioznih gitarista u SAD-u i Velikoj Britaniji, piše američki Consequence of Sound.

Rezultati su odraz Fenderove prethodne ankete od prije tri godine u SAD-u koja je potaknula tvrtku da uvede nove gitare prilagođene današnjim skladbama i vremenu.

-Činjenica da su 50 posto novih kupaca gitare u Velikoj Britaniji žene bilo je iznenađenje za britanski tim, priznaje izvršni direktor Fendera, Andy Mooney, u intervjuu za Rolling Stone: Ali to je identično onome što se događa u SAD-u, nastavlja Mooney.

-Postojalo je i uvjerenje o tome što ljudi nazivaju ' Taylor Swift faktor', pa je moguće da taj broj od 50 posto bude kratkotrajan. Zapravo, nije. Taylor je krenula dalje, mislim da na pozornici svira gitaru manje nego u prošlosti, a mlade žene i dalje čine 50 posto prodaje nove gitare. Čini se da se tzv. fenomen proširio i događa se širom svijeta.

Iako, nazivajući to fenomenom, sugerirajući da potječe od fanatizma s Taylor Swift je prilično nečuveno samo po sebi. To je isto kao smiješna ideja da su djevojke koje sviraju gitare uvijek bile mit, zaključuje Mooney.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.