Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Undercover Bridesmaid

Djeveruša na tajnom zadatku: Zarađuje glumeći djeverušu i brine da sve prije vjenčanja prođe po planu

Tiffany Wright/Facebook
Tiffany Wright/Facebook
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2019. u 16:16 2019-02-13T16:16:05+01:00

Iako zvuči kao neki klasični Hallmarkov naslov ljubavne komedije, priča je potpuno istinita. Iz Engleske stiže 'James Bond djeveruša' koja je zadužena da apsolutno sve prije vjenčanja prođe po planu. 

Tiffany Wright (36), novinarka voditeljica i tajna djeveruša kojoj u opisu posla stoji apsolutno 'sve'. Bilo da želite da prati vašeg budućeg muža dok slavi momačku s ekipom ili jednostavno trebate odličnu djeverušu, tu je Tiffany. 

Njezina nekonvencionalna profesija služi da ju mladenke zaposle kao tajnu djeverušu. Najčešće je na "tajnom zadatku" i pretvara se da je dugogodišnja prijateljica mladenke. "Ako sam u ulozi djeveruše koja poznaje mladu već godinama, moram znati apsolutno sve o njoj. Moram znati kako joj je izgledao prvi poljubac, gdje je prvi put išla na ljetovanje s curama, sve", rekla je Tiffany za INSIDER.

"Zatim moram uvjeriti sve ostale djeveruše da ju poznajem već godinama. To je uvijek zeznuto jer su djeveruše nepovjerljive i često spomenu da nikada nisu čule za mene. Obično na to kažem da smo se upoznale na nekom odmoru ili slično, pa smo izgubile kontakt i zatim ponovno naletjele jedna na drugu putem društvenih mreža", objašnjava Tiffany INSIDER-u.

Zanimljivo je i koliko Tiffany zarađuje od svog posla. Plaća joj kompletno ovisi o zahtjevima mlade. Primjerice, konzultacije preko Skypea stoje 25 funti, a cijena kompletne usluge se može popeti i do 5,000 funti. Visoka cijena usluge ovisi i o tome da li se vjenčanje održava izvan države pa je potrebno podmiriti troškove leta, smještaj i naravno - haljinu. 

Ideju za bavljenje poslom, dobila je nakon svog vjenčanja

Tiffany navodi da joj je ideja pala na pamet tijekom njezinog vjenčanja. Niti jedna od njezinih prijateljica nije imala iskustva prilikom organiziranja vjenčanja ili djevojačkih zabava, jer se Tiffany prva udala. 

"Na mom je vjenčanju bilo toliko toga što mi je stvaralo stres. Nisam htjela da moje djeveruše trčkaraju okolo i rješavaju probleme jer sam htjela da se one zabave, budu sa mnom i uživaju u danu. Organizatorica vjenčanja koju sam zaposlila bavila se organizacijom samog vjenčanja, a nisam imala kome se obratiti za pomoć kod situacija s kumom i djeverušama", objašnjava Tiffany

Do tada se bavila organizacijom prosidbi, vodeći kompaniju The One Romance. Klijenti su onda počeli tražiti i da se bavi drugim poslovima vezanim uz vjenčanje, pa je tako počela "glumiti" djeverušu.

U prve dvije godine je bila na 17 svadbi kao tajna djeveruša. Iako, ona sama nikad nije zahtijevala da bude "tajna" - to su počele zahtijevati klijentice. Tako je na kraju nastao i čitav posao, The Undercover Bridesmaide.

Čudni zahtjevi prije velikog dana

Tiffany je navela i nekoliko situacija prije vjenčanja na kojima je "radila", koje nikad neće zaboraviti. Jedna je mladenka tako tražila da Tiffany prati njezinog budućeg muža na Ibizu, gdje se održavala njegova momačka večer. Tiffany je trebala paziti hoće li dečko biti nevjeran. Tiffany je pratila ekipu, znajući njihov raspored - ostajala je u istom hotelu i posjećivala iste barove, prenosi INSIDER.

Tiffany je svjedočila besprijekornom ponašanju mladića kojeg je pratila, pa je prenijela situaciju i mladenki. No, mlada nije vjerovala da se njezin zaručnik ponašao kako je Tiffany objasnila. Bila je užasno sumnjičava i na kraju je vjenčanje i otkazano.

"Ne znam jesam li bila od pomoći. Volim misliti da sam joj pomogla shvatiti da ta veza nije bila u redu od samog početka, ali on zaista nije napravio ništa pogrešno", objašnjava Tiffany za INSIDER.

Vrlo čudan posao je dobila od jedne druge mlade, koja je zahtijevala ugovore. Da, dobro ste pročitali. Tiffany je morala s odvjetnikom sastaviti ugovore koje će kuma i djeveruše potpisati prije svadbe. U ugovorima je stajalo da potpisom potvrđuju da se neće udebljati ili zatrudniti prije vjenčanja. 

Slično navedenome, jedna je mladenka zahtijevala od djeveruša da pohađaju "bootcamp" za mršavljenje, pod krinkom djevojačke zabave. Čak je tražila i da Tiffany izjavi da je to sve njezina ideja. 

Mladenka za koju Tiffany trenutno radi, tražila je od nje da oboji kosu u smeđu boju kako bi se slagala s ostalim djeverušama. Tiffany je na to pristala, pod uvjetom da joj mlada nakon svadbe plati frizera koji će joj vratiti kosu u prijašnje stanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.