Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
9. prosinca 2019.
Svi žele u Moskvu

DOGAĐAJ KOJI NEMA CIJENU Agencije traže čarter više za finale Mundijala, aviokarte oko 11.500 kuna

Navijačka gužva u Zračnoj luci Franjo Tuđman / Foto Pixsell
Navijačka gužva u Zračnoj luci Franjo Tuđman / Foto Pixsell
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2018. u 14:06 2018-07-13T14:06:58+02:00

Kad se troškovima putovanja pridoda i cijena karte od barem četiri tisuće kuna, iznos tog jednodnevnog izleta u Moskvu prelazi dvije tisuće eura po osobi 

RIJEKA Domaće putničke agencije ne pamte euforiju i interes koji prati ulazak hrvatskih nogometaša u finale svjetskog prvenstva. Uopće nije pitanje koliko košta, nego ima li dovoljno karata i mjesta u avionima do Moskve. Većina agencija niti neće oglašavati ponudu jer su sve napunili već u predbilježbama, a tijekom cijelog četvrtka nastojale su doći do dodatnih čartera što nije lako u srcu sezone i još tijekom vikenda.

Iako Hrvatski nogometni savez u čertvrtak prijepodne još nije znao koliko će dobiti dodatnih ulaznica, interes za čarterom daleko je nadmašio ponudu, a za cijenu se ne pita.

Nikolina Frklić, voditeljica marketinga i korporativnih komunikacija Atlasa, ističe da imaju ogromnu listu čekanja za čarter, a nude i redovne linije. Cijena paket aranžmana sa čarter letom košta 11.490 kuna plus 890 kuna zrakoplovnih pristojbi. Polazak će, kao i za polufinale, biti u nedjelju u ranim jutarnjim satima iz Zagreba, a povratak rano ujutro u ponedjeljak.

– Svi žele u Moskvu, potvrđuju nam i u Unilineu, gdje pored čartera sa 150 mjesta pokušavaju dogovoriti i dodatne letove.

– Htjeli bismo još jedan čarter, ali ni to neće biti dovoljno koliki je interes. Nitko ne pita za cijenu nego samo kako od Moskve. Ovakve euforije još nije bilo, kaže voditeljica marketinga Dijana Kofler.

Mnoge agencije još pokušavaju dogovoriti letove, a cijene mogu biti samo veće od ovih. Inače, osim čarterima do Moskve se nude i redovne aviolinije, a cijene leta kreću se od sedam pa sve do 12 tisuća kuna. Kada se tome pridoda i cijena karte od barem četiri tisuće kuna, iznos tog jednodnevnog izleta u Moskvu prelazi dvije tisuće eura po osobi.

Peglanje kartica na rate, kratkoročni krediti, minusi na tekućim računima... o tome će se razmišljati tek idući tjedan. Nogometni susret Hrvatske i Francuske, finale Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem igra vlastita reprezentacija, očito je događaj koji nema cijenu koju navijači nisu spremni platiti. Ovo se događa samo jednom u životu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.