Banana kruh idealan je uz šalicu kave ili čaja, za doručak, a možete ga ponijeti i na posao.
Ovaj odličan, sočan i mekan kruh od banana, osim što je zdrav, slastica je kojoj ćete se poželjeti vratiti, a da se pri tom ne osjećate krivo kao nakon teških pekarskih proizvoda. Odlična je zamjena za muffine ili browniese.
U posljednjoj fazi izrade, prije lijevanja smjese u posudu za pečenje, dodajte što god želite – orašaste plodove, suho voće, komadiće tamne čokolade ili sjemenke.
Sastojci:
210 g običnog brašna. Možete koristiti i integralno, kokosovo ili zobeno 1 žličica prašak za pecivo1 žličica sode bikarbonePrstohvat soli125g neslanog omekšanog maslaca250 g šećera2 jaja3 vrlo zrele banane125ml mlaćenice ili običnog mlijeka ukiseljenog iscijeđenim limunom
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 170 ° C. Posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenjeStavite sve sastojke izmiješajte pomoću miksera dok smjesa ne postane glatka. Prebacite smjesu u pripremljeni lim i zagladite.Pecite u pećnici oko 55 minuta do jedan sat, ili dok vrh kruha ne bude čvrst na dodir i zlatno smeđe boje. Pustite da se hladi deset minuta prije nego ga izvadite iz posude.
Po želji po njemu pospite šećer u prahu.