Krumpiri i piletina omiljeni su sastojci za nedjeljni ručak
Krumpiri i piletina omiljeni su sastojci za nedjeljni ručak. Današnji recept spaja ova dva sastojka, ali u nešto drugačijem izdanju. I piletina i krumpiri prvo su kuhani na vodi, a zatim spojeni u zanimljiv složenac.
Priprema: Krumpire oprati i kuhati u komadu s korom (ovisno o veličini krumpira trebat će vam 35 do 40 minuta). U drugoj posudi staviti piletinu (batke, zabatke, prsa) s kostima, sol, listove lovora i vodu. Kuhati oko pola sata. Kuhanu piletinu ohladiti i rukama kidati na komade. Piletinu začiniti solju, paprom, nasjeckanim ružmarinom i limunovom koricom.
Pokapati s malo maslinova ulja, a po želji staviti nekoliko grančica ružmarina. Peći oko 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Nakon toga staviti na gril program i zapeći još 8 minuta. Poslužiti toplo.