Ideja za ručak

Umjesto pečene piletine s krumpirom pripremite ovaj zanimljiv složenac

Portal Novilist.hr

Krumpiri i piletina omiljeni su sastojci za nedjeljni ručak



Krumpiri i piletina omiljeni su sastojci za nedjeljni ručak. Današnji recept spaja ova dva sastojka, ali u nešto drugačijem izdanju. I piletina i krumpiri prvo su kuhani na vodi, a zatim spojeni u zanimljiv složenac.


Sastojci za 6 osoba: 600 g krumpira1 pile (za recept vam treba 1 kg bez kože)1 l vode2 lista lovor50 g naribanog parmezana1 jaje100 g topivog dimljenog siraružmarinkorica limunamaslinovo uljesol, papar

Priprema: Krumpire oprati i kuhati u komadu s korom (ovisno o veličini krumpira trebat će vam 35 do 40 minuta). U drugoj posudi staviti piletinu (batke, zabatke, prsa) s kostima, sol, listove lovora i vodu. Kuhati oko pola sata. Kuhanu piletinu ohladiti i rukama kidati na komade. Piletinu začiniti solju, paprom, nasjeckanim ružmarinom i limunovom koricom.


Kuhane krumpire oguliti i izgnječiti u pire. U zdjelu s pireom staviti ribani parmezan, sol, papar i jaje. Dobro promiješati. Dno protvana dimenzija 30×21 cm namazati uljem, a zatim ravnomjerno rasporediti četiri velike žlice pirea. Povrh pirea rasporediti pileće meso, a zatim ploške dimljenog sira. Ostatak pirea stavite u ukrasnu vrećicu i rasporedite po mesu. Poravnati pomoću lopatice.

Pokapati s malo maslinova ulja, a po želji staviti nekoliko grančica ružmarina. Peći oko 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Nakon toga staviti na gril program i zapeći još 8 minuta. Poslužiti toplo.