Jesen na stolu

Ukusni rižoto s kremom od bundeve oduševit će vas okusom

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Jesen je pravo vrijeme za kulinarsku avanturu. Plodonosno i još uvijek toplo godišnje doba donosi sa sobom mnoštvo raznolikog povrća, voća orašastih plodova… Sve je puno kvalitete, raskošno, prepuno sokova, bogato mirisima i bojama. Danas vam donosimo recept za ukusni rižoto u kojem je glavna zvijezda kraljica jeseni – bundeva.


Sastojci:


300 g riže


700 ml juhe od povrća




1 kapula


1 zrno češnjaka (po želji)


50 g maslaca,


400 g bundeve


naribani sir Grana Padano


Priprema:


Narežite kapulu, po želji i češnjak, te ih lagano popržite. Dodajte 2/3 bundeve koju ste prethodno oprali i narezali na kockice, te i nju popržite. Potom dodajte juhu od povrća i rižu te preostalu 1/3 bundeve. Kuhajte otprilike petnaestak minuta, a na koncu dodajte maslac i pustite rižoto na vatri još jednu minutu. Prije serviranja posipajte sirom Grana Padano koji ćete naribati povrh rižota.


Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”