Foto: @theviewfromthegreatisland Instagram
Pripremite carbonaru na malo drugačiji način...
Za ovaj brz, jednostavan i ukusan obrok potrebno vam je samo pet sastojaka i 30- ak minuta, a podignut će vaš klasični recept za carbonaru na novu razinu.
Sastojci:
2 veća jaja
šaka svježeg peršina, nasjeckanog
1 šalica naribanog parmezana
225 g kobasice
1 žličica bijelog papra
1 žličica svježe mljevenog crnog papra
1 žlica maslinovog ulja
tjestenina po izboru
sol i papar po ukusu
Priprema:
1. Pjenjačom umutite jaja i dodajte peršin i parmezan.
2. Kobasicu prerežite i istisnite sadržaj te rukom dodatno oblikujte u male okruglice. Tanjur pospite crnim i bijelim paprom, pomiješajte te svaku kuglicu lagano uvaljajte u mješavinu.
3. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte okruglice. Tavu protresite kako bi se okruglice ravnomjerno ispekle. Pržite nekoliko minuta dok meso ne poprimi zlatnosmeđu boju.
4. U međuvremenu u kipućoj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite, ali ostavite malo vode sa strane. Tjesteninu dodajte okruglicama i ulijte malo vode u kojoj se kuhala.
5. Maknite s vatre i dodajte jaja te dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
6. Servirajte toplo uz naribani sir i peršin.