Brzi obrok

Topla i kremasta carbonara s kobasicom prema receptu Jamieja Olivera oduševit će vas okusom

P. N.

Foto: @theviewfromthegreatisland Instagram

Foto: @theviewfromthegreatisland Instagram

Pripremite carbonaru na malo drugačiji način...



Za ovaj brz, jednostavan i ukusan obrok potrebno vam je samo pet sastojaka i 30- ak minuta, a podignut će vaš klasični recept za carbonaru na novu razinu.


Sastojci:


2 veća jaja


šaka svježeg peršina, nasjeckanog




1 šalica naribanog parmezana


225 g kobasice


1 žličica bijelog papra


1 žličica svježe mljevenog crnog papra


1 žlica maslinovog ulja


tjestenina po izboru


sol i papar po ukusu


Priprema:


1. Pjenjačom umutite jaja i dodajte peršin i parmezan.


2. Kobasicu prerežite i istisnite sadržaj te rukom dodatno oblikujte u male okruglice. Tanjur pospite crnim i bijelim paprom, pomiješajte te svaku kuglicu lagano uvaljajte u mješavinu.


3. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte okruglice. Tavu protresite kako bi se okruglice ravnomjerno ispekle. Pržite nekoliko minuta dok meso ne poprimi zlatnosmeđu boju.


4. U međuvremenu u kipućoj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite, ali ostavite malo vode sa strane. Tjesteninu dodajte okruglicama i ulijte malo vode u kojoj se kuhala.


5. Maknite s vatre i dodajte jaja te dobro promiješajte. Po potrebi dodajte još malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.


6. Servirajte toplo uz naribani sir i peršin.