FOTO/iStock
Ukusne krafne u tren oka napravite kod kuće.
Čini se kao san snova – krafne punjene Nutellom. Uz ovaj jednostavni recept uspjet ćete omiljeni recept napraviti i kod kuće.
Sastojci:
200 g sjeckanih lješnjaka
Pola šalice maslaca
200 g brašna
3 jaja
3 žumanjka
50 g šećera
1 jušna žlica škroba
250 ml mlijeka
prstohvat soli
1 jušna žlica ekstrakta od vanilije
250 g maslaca
3 jušne žlice Nutelle
Priprema
Otopite pola šalice maslaca u lončiću, dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Dodajte 4 jaja.
Smjesu napunite u vrećicu, a vrh odrežite kako bi mogli kreirati krafne.
Na papiru za pečenje istisnite američke krafne.
Pecite na 180 stupnjeva 10 minuta.
Pomiješajte žumanjke i šećer, dodajte gustim i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte mlijeko i kuhajte na niskom temperaturi.
Dodajte prstohvat soli i ekstrakt od vanilije.
Uz neprestano miješanje prokuhajte smjesu. Na kraju dodajte maslac i Nutellu.
U gotove američke krafne napravite sitne rupe koje ćete ispuniti punjenjem od Nutelle (ako nemate spravicu za punjenje kolača, također smjesu stavite u vrećicu i napravite mali otvor).
Ostavite dio punjenja s kojim ćete premazati krafne za kraj. Pospite ih s mljevenim lješnjacima. I uživajte!