Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Comfort food

RECEPT ZA KIŠNI DAN: Sočna piletina s mozzarellom i parmezanom gotova za 30 minuta

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 9. svibanj 2019. u 9:38 2019-05-09T09:38:23+02:00

Hrskava i sočna piletina iz pećnice obogaćena parmezanom i mozzarellom koja se topi u ustima... savršen recept za kišni dan!

Tmurni, kišni dan najbolje je provesti uz finu hranu u toplini doma. Zbog toga vam danas donosimo recept kojeg svi obožavaju: hrskava i sočna piletina iz pećnice s rastopljenom mozzarellom za koju će vam trebati samo 30 minuta pripreme. Ovo se jelo odlično slaže s rižom, palentom ili tjesteninom. Pripremite savršeni comfort food zbog kojega će kišni dan izgledati puno bolje.

Sastojci:

4 komada pilećih prsa bez kosti

2 jaja

1 šalica krušnih mrvica

½ + ¼ šalice naribanog parmezana (odvojene)

2 žlice brašna (po potrebi dodajte više)

1 šalica ulja

½ šalice passate

paketić svježe mozzarelle, ocijeđene i narezane na kriške

sitno nasjeckan svježi peršin

sol i papar

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 230º C.

2. Piletinu razrežite na filete, stavite između dvije plastične vrećice i potucite te začinite solju i paprom.

3. Pripremite smjesu za paniranje: u dubokom tanjuru razmutite jaja, u drugi tanjur stavite brašno, a u treći dodajte krušne mrvice i malo parmezana. Svaki tanjur malo posolite. Svaki komad uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja i naposljetku u krušne mrvice. 

4. Zagrijte ulje na tavi i pržite meso do zlatne boje, otprilike dvije minute sa svake strane.

5. Piletinu prebacite u pladanj za pečenje i prelijte umakom od rajčice. Na svaki komad stavite krišku mozzarelle i obilno pospite parmezanom. Pecite do smeđe boje, otprilike 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite nasjeckanim peršinom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.