Jesen na stolu

RECEPT DANA Rigatoni s hrskavom bundevom i kobasicom

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Fina tjestenina u kombinaciji s bundevom, kobasicama i začinima savršen je jesenski obrok kojeg ćete vrlo lako pripremiti.


Sastojci:


350 g tjestenine rigatoni


350 g bundeve




250 g domaćih kobasica


1 režanj češnjaka


malo ružmarina


maslinovo ulje


parmezan


sol


papar


brašno


Priprema:


Polovicu bundeve narežite na kockice i skuhajte je sa režanjm češnjaka i ružmarinom, lagano posolite. Kad je kuhana, izvadite režanj češnjaka i izmiksajte bundevu s malo maslinova ulja i dvije žlice parmezana dok ne dobijete kremastu smjesu. Popaprite po želji. Ostatak bundeve narežite na trakice. Uvaljajte ih u brašno i popržite u dubokom ulju. Posolite tek na kraju prženja. U tavi ispržite kobasicu narezanu na komadiće, a u međuvremenu skuhajte tjesteninu. Pomiješajte sve sastojke i jelo je spremno za serviranje.


Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”