Foto: iStock
Fina tjestenina u kombinaciji s bundevom, kobasicama i začinima savršen je jesenski obrok kojeg ćete vrlo lako pripremiti.
Sastojci:
350 g tjestenine rigatoni
350 g bundeve
250 g domaćih kobasica
1 režanj češnjaka
malo ružmarina
maslinovo ulje
parmezan
sol
papar
brašno
Priprema:
Polovicu bundeve narežite na kockice i skuhajte je sa režanjm češnjaka i ružmarinom, lagano posolite. Kad je kuhana, izvadite režanj češnjaka i izmiksajte bundevu s malo maslinova ulja i dvije žlice parmezana dok ne dobijete kremastu smjesu. Popaprite po želji. Ostatak bundeve narežite na trakice. Uvaljajte ih u brašno i popržite u dubokom ulju. Posolite tek na kraju prženja. U tavi ispržite kobasicu narezanu na komadiće, a u međuvremenu skuhajte tjesteninu. Pomiješajte sve sastojke i jelo je spremno za serviranje.
Izvor: gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”