Za dobar početak tjedna

RECEPT DANA Pikantna i aromatična krema od gljiva

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Pripremite topli i ukusni obrok koji će vas zagrijati u hladnim jesenskim danima.


Sastojci:


4 crvene paprike


200 g šampinjona




4 čili papričice


100 g fažola


1 kapula


1 režanj češnjaka


200 g umaka od rajčice


2 žlice koncentrata od rajčice


800 ml povrtne juhe


slatka crvena paprika


maslinovo ulje


Priprema:


Na maslinovom ulju pirjajte kapulu. Dodajte papriku koju ste narezali na kockice i čili papričice, te pustite nekoliko minuta na jačoj vatri stalno miješajući. Ulijte umak od rajčice, koncentrat rajčice i povrtnu juhu. Poklopite i pustite da kuha 10-tak minuta na laganoj vatri, a zatim dodajte fažol i pustite da se kuha još 5 minuta. U međuvremenu, na ulju popecite češnjak te dodajte gljive narezane na šnite. Kuhajte otprilike 10 minuta stalno podlijevajući s malo vode. Na kraju posolite. Izmiksajte štapnim mikserom papriku i fažol, dodajte tako dobivenoj kremi gljive i pustite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kremu poslužite mlaku.


Izvor :gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”