Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Maštoviti desert

RECEPT DANA Jesenski tart s ružicama od jabuka

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2019. u 9:27 2019-10-24T09:27:10+02:00

Pripremite maštoviti jesenski desert koji će oduševiti izgledom i okusom!

Zadivite goste pripremom ukusnog tarta s korom od oraha, slatkom kremom od javorovog sirupa i divnom dekoracijom s jabukama u obliku ruža.

Sastojci

Za koru:

2 ½ šalice oraha

4 žlice otopljenog maslaca

2 žlice šećera

1 jaje

¼ žličice soli

Za kremu:

1 ½ šalice mlijeka

6 žumanjaka

½ šalice javorovog sirupa

¼ šalice škrobnog brašna

½ žličice soli

žličica ekstrakta vanilije

Za gornji sloj:

4 svježe jabuke, tanko narezane na četvrtine

sok svježeg limuna

¼ žličice meda

Priprema:

1. Jabuke tanko narežite i prebacite u posudu s vodom i limunovim sokom. Pećnicu zagrijte na 200º C. Sameljite orahe, prebacite ih u veću posudu i dodajte ostale sastojke. Smjesu pognječite vilicom i ravnomjerno rasporedite na okrugli pladanj za pečenje. Pecite 15 minuta, izvadite iz pećnice i dobro ohladite.

2. Pripremite kremu: zagrijte mlijeko na srednje jakoj vatri dok se na rubovima posude ne počnu stvarati mjehurići. U posebnoj zdjeli umutite žutanjke, dodajte javorov sirup, škrobno brašno i sol. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Polako ulijevajte toplo mlijeko u smjesu s jajima, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Vratite na laganu vatru i kuhajte stalno miješajući dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre, dodajte ekstrakt vanilije i procijedite. Prekrijte plastičnom folijom. Ohlađenoj kori dodajte kremu.

3. Zagrijte vodu s limunom, medom i jabukama. Kratko prokuhajte dok jabuke ne postanu savitljive. Kriške jabuka zamotajte u spiralu i postavite okomito na kremu. Ponovite postupak dok cijelu površinu ne ispunite ružama od jabuka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.