Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Gotovi za tren

RECEPT DANA Hrskavi zapečeni kroketi od krumpira s dodatkom finog umaka

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 4. rujan 2019. u 10:10 2019-09-04T10:10:36+02:00

Imamo recept za brzinsku pripremu kroketa koji uvijek uspijevaju 

Mmm... hrskavi izvana, a mekani iznutra – kroketi mnogima su omiljeno jelo, a mogu poslužiti kao prilog uz glavno jelo ili fina večera. Tražite li najjednostavniji način za brzinsku pripremu, donosimo vam recept koji će uspjeti otprve: fini i hrskavi kroketi iz pećnice s dodatkom finog umaka oduševit će i velike i male. A što je najbolje od svega - sastojke sigurno već imate kod kuće.

Sastojci za krokete:

750 g krumpira

25 g maslaca

2 žumanjka + 2 cijela jaja

50 g tvrdog sira po izboru

50 g brašna

100 g krušnih mrvica

maslinovo ulje

sol i papar

Sastojci za umak:

1 šalica kiselog vrhnja

2 kriške pancete, nasjeckane

2 žličice mljevene crvene paprike

2 žličice svježeg peršina, sitno nasjeckanog

¼ žličice soli

¼ žličice papra

Priprema:

1. Operite krumpire i stavite ih kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ocijedite vodu, ogulite krumpire i usitnite kroz gnječilicu za krumpir. Dodajte maslac, 2 žumanjka, sir i začine. Pokrijte i ostavite da se rashlade, a zatim od smjese oblikujte krokete.

2. U tri dublja tanjura zasebno stavite brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Svaki kroket uvaljajte u brašno, otresite višak, a zatim umočite u jaje te prebacite u tanjur s krušnim mrvicama. Krokete prebacite na pladanj za pečenje i pustite da se ohlade do sobne temperature. Pećnicu zagrijte na 200 º C.

3. Krokete poškropite maslinovim uljem i pecite 20 minuta ili dok ne počnu poprimati zlatnosmeđu boju.

4. Za pripremu umaka, u manjoj zdjeli pomiješajte sve sastojke i poslužite uz tople krokete.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.