Jednostavno i ukusno

Nevjerojatno sočan kruh od bundeve kojeg je lako pripremiti

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Bundeva se s razlogom naziva kraljicom jeseni, a može se pripremiti na bezbroj načina. Okušajte se u izradi finog i sočnog kruha od bundeve koji će vas iznenaditi mekoćom i okusom.


Sastojci:


3 ½ šalice višenamjenskog brašna


3 šalice šećera




4 jaja


2 žličice sode bikarbone


1 ½ žličica soli


1 žličica praška za pecivo


1 žličica mljevenog muškatnog oraščića


1 žličica mljevenog cimeta


½ žličice mljevenog klinčića


500 g pirea od bundeve***


¾ šalice ulja


2/3 šalice vode


Priprema:


1. Pire od bundeve pripremite tako što ćete bundevu očistiti, oguliti i narezati na kockice te potom staviti kuhati u slanu vodu. Nakon što voda provri, kuhajte još 10 minuta, a zatim procijedite, začinite po želji, dodajte kockicu maslaca i izmiksajte štapnim mikserom do glatke smjese.


2. Nakon što ste pripremili pire, u većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U zasebnoj zdjeli umutite jaja s pireom od bundeve, uljem i vodom te zatim dodajte suhim sastojcima. Smjesu prebacite u tri kalupa za kruh koje ste prethodno namastili. Pecite 50 minuta.