Jesenski užici

Neodoljivi browniesi s kestenima i suhim šljivama prema receptu Yotama Ottolenghija

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Kesteni su jedna od onih namirnica zbog kojih se veselimo dolasku jeseni, a pripremati oh možemo na bezbroj načina. Danas vam donosimo recept za fine i sočne browniese s dodatkom kestena i suhih šljiva prema receptu čuvenog chefa.


Sastojci:


190 g tamne čokolade sa 70% kakaa, nasjeckane na sitno


190 g maslaca, nasjeckanog na kockice




150 g suhih šljiva bez koštice, prepolovljenih


3 jaja


žličica ekstrakta vanilije


220 g šećera


110 g prosijanog kestenovog brašna


¼ žličice soli


150 g kestena, skuhanih, oguljenih i prepolovljenih


Priprema:


1.Pećnicu zagrijte na 170º C. Pladanj za pečenje dimenzija 20*30 cm obložite masnim papirom.


2.Čokoladu i maslac otopite na pari povremeno miješajući dok se sastojci potpuno ne otope, a zatim maknite s vatre i dodajte suhe šljive.


3.U smjesu umiksajte jaja, vaniliju i šećer sve dok ne bude dovoljno gusta da se odvaja od posude, a zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Umiješajte brašno, sol i kestene, miješajte dok smjesa ne postane glatka. Prebacite na pladanj za pečenje i pecite 25 minuta. Izvadite iz pećnice, rashladite i narežite na kockice.


Izvor