Alternativa klasičnome

Napravite kod kuće sve popularnije zobeno mlijeko uz svega dva sastojka

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

I ovo mlijeko možete koristiti jednako u kavi ili za doručak uz najdraže pahuljice. 



Sve više ljudi odustaje od konzumacije klasičnog mlijeka, a sve češće počinju koristiti razne alternative. Među popularnijima je svakako zobeno mlijeko kojeg možete koristiti jednako u kavi ili za doručak uz najdraže pahuljice ili granolu. 


Dobra vijest je što zobeno mlijeko možete napraviti veoma jednostavno kod kuće, a za to su vam potrebna svega dva sastojka. 


Sastojci: 


100 g zobenih pahuljica




1,5 l vode


Priprema: 


Prokuhajte vodu u velikom loncu i dodajte zobene pahuljice. 


Ostavite da se dvije minute voda i zobene kuhaju. 


Ostavite smjesu da se ohladi. 


Na kraju uz pomoć štapnog miksera napravite pire od zobenih i vode. 


Ispunite gazu pireom i dobro iscijedite tekućinu u staklenu bocu.


Zobeno mlijeko možete učiniti još ukusnijim. U smjesu dodajte sol, sirup od agave, datulje ili začine poput cimeta i vanilije.