Zdravo i fino

Jednostavan i ukusan obrok: Piletina u kremastom umaku od špinata

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Piletina u kremastom umaku od špinata odličan je izvor hranjivih sastojaka, a na pripremu vam neće otići čitavo poslijepodne.



Obroci čiji je glavni sastojak piletina ne oduzimaju previše vremena. Vrlo su jednostavni i lako se pripremaju, a odličan su odabir i za ručak i za večeru. Piletina u kremastom umaku od špinata odličan je izvor hranjivih sastojaka, a na pripremu vam neće otići čitavo poslijepodne. Simply Delicious Food donosi ukusan recept, idealan za ovo prijelazno vremensko razdoblje.


Sastojci


  • pileća prsa


  • 1 nasjeckani luk


  • 3-4 režnja češnjaka


  • 200 g špinata


  • 250 g vrhnja za kuhanje


  • 1 čajna žličica kiselog vrhnja


  • 1 čajna žličica soka od limuna


  • sol, papar i parmezan (ili obični naribani sir) po želji


Priprema


Pileća prsa začinite sa soli i paprom te pecite na tavi oko pet do šest minuta sa svake strane, nakon čega ju uklonite iz tave i stavite sa strane. Dodajte luk i češnjak te sve zajedno kuhajte dok povrće ne postane mekano. Zatim dodajte špinat dok ne “uvene”. Sada možete polako uliti vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje i sok od limuna. Umaku će trebati između pet i sedam minuta dok se ne zgusne, nakon čega možete dodati parmezan i piletinu. Smanjite “vatru” i neka sve zajedno kuha pet minuta ili sve dok ne primijetite da je piletina u potpunosti gotova.Kao prilog, odlično će “sjesti” pašta ili riža. Dobar tek!