Ljetni desert

Iznenadna želja za slatkim? Što kažete na zaleđeni souffle od naranče i cimeta?

K. B.

iStock

iStock



Sastojci:


400 g slatkog vrhnja


2 jaja




4 žumanjka


100 g šećera u prahu


1 neprskana naranča (sok i korica)


10 g kakaa pomiješanog s žličicom cimeta.


Priprema: Četiri kalupa za souffle (nabujak) omotati papirom za pečenje tako da prelaze rub posudice za 3 centimetra.


Papir učvrstiti ljepljivom trakom za posudicu.


Čvrsto istući slatko vrhnje.


Jaja, žumanjke, cimet i šećer u prahu usuti u posudu i mikserom istući u čvrstu i pjenastu smjesu.


Dodati sok od naranče i naribanu koricu naranče.


Postupno dodavati tučeno vrhnje.


Uliti smjesu u kalupe za souffle do ruba papira, glatko razmazati i ostaviti oko četiri sata u zamrzivaču.


Zamrznute souffleje posipati mješavinom kakaa i cimeta. Odstraniti papir za pečenje, a souffle po želji ukrasiti kriškama naranče i odmah servirati.