Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. veljače 2020.
Tradicionalni desert

Isprobajte ovaj recept za sočne čupavce koji se tope u ustima

Foto Flickr
Foto Flickr
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2020. u 8:06 2020-01-10T08:06:34+01:00

Iako je božićno razdoblje gotovo, čupavci su uvijek jedan od najboljih i najsigurnijih odabira za savršeni desert. Napraviti ih možete vrlo brzo, a na kraju će svi gosti biti zadovoljni vašom delicijom. Ako želite sočne čupavce koji se doslovno tope u ustima, donosimo vam odličan recept s kojime ćete postići upravo to. 

Biskvit

50g maslaca

250g šećera 

300g brašna

1 prašak za pecivo

2 jaja

2 dcl mlijeka

Glazura

200g maslaca

150g šećera 

100g čokolade

10 žlica mlijeka

250g kokosa

Priprema:

Mikserom pomiješajte sve sastojke za biskvit dok se oni ne sjedine. Smjesu stavite u tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta. Biskvit ostavite da se ohladi te ga potom izrežite na jednake kocke. U jednom manjem loncu rastopite maslac i potom dodajte mlijeko, čokoladu i šećer te miješajte kuhačom dok se čokolada ne rastopi i dok se sve ne sjedini. Kocke biskvita umočite u smjesu s čokoladom te potom u mrvice kokosa kako bi čupavci cijeli bili obloženi čokoladom i kokosom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.