BRZO I OSVJEŽAVAJUĆE

Hladna salata: tjestenina, povrće i sir, tko to ne voli

P. N.

Foto Istock

Foto Istock

Ljetne salate možete ponijeti na posao za marendu, poslužiti ukućanima za lagani ručak, ali i večeru



Ljeto donosi obilje povrća i šteta to ne iskoristiti. Ljetne salate možete ponijeti na posao za marendu, poslužiti ukućanima za lagani ručak, ali i večeru. Današnji prijedlog je hladna salata s tjesteninom. Sastojke možete mijenjati prema onome što u trenutku pripreme imate u hladnjaku.


Sastojci za 4 osobe:  320 g tjestenine (fusilli, penne ili farfalle), 200 g svježih krastavaca, 150 g mrkve, žlica maslinova ulja, 200 g cherry rajčica, sol, papar, 200 g graška (smrznuti ili svježi), 100 g mortadele, 100 g svježeg sira ili ementalera, grančica timijana, svježi bosiljakPriprema: Krastavce oguliti i narezati na kockice, malo posoliti i pustiti sa strane da puste vodu. Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju te ju dobro ohladiti. Skuhati grašak, mrkvu oguliti i naribati, a cherry rajčice prepoloviti. Mortadelu narezati na kockice, svježi sir razmrviti, a ako se odlučite na ementaler i njega valja narezati na kockice. Pomiješati sve sastojke, začiniti maslinovim uljem, solju, paprom, listićima timijana i bosiljkom iskidanim na komadiće. Dobro ohladiti i poslužiti.