Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Alfredo pašta

Fini ručak za samo pola sata: Pašta s piletinom u bogatom Alfredo umaku

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 2. rujan 2019. u 11:08 2019-09-02T11:08:00+02:00

Jednostavan recept i obrok gotov za samo pola sata, idealan je odabir i za ručak i za večeru. 

Ljeto nam još traje, a ono uvijek traži ukusan i lagan ručak uz što manje kuhanja. S bloga JoCooks stiže nam upravo jedan takav, a riječ je o mnogima omiljenoj pašti s piletinom, u bogatom i ukusnom Alfredo umaku.

Jednostavan recept i obrok gotov za samo pola sata, idealan je odabir i za ručak i za večeru. 

Sastojci

  • pašta
  • 3 žlice maslaca
  • 1 pileća prsa
  • sir (pola šalice parmezana i mozzarelle)
  • 2 čajne žlice brašna
  • vrhnje za kuhanje
  • sol i papar (po želji)
  • prstohvat peršina
  • voda u kojoj ste kuhali paštu

Priprema

Prvo skuhajte potrebnu količinu pašte, a zatim piletinu. Piletina se peče na jednoj žličici maslaca i u tavi. Potrebno ju je peći sve dok ne poprimi nježno smeđu boju, nakon čega ju uklonite sa "vatre".

Alfredo umak ćete napraviti tako da u tavu koju ste koristili, dodate preostali maslac i vrhnje, te sve zajedno pomiješate. Zatim dodajte brašno i nastavite miješati dok se umak ne zgusne. Začinite po želji sa soli i paprom, te dodajte parmezan. Nastavite miješati sve dok vam umak ne postane gust. Savjetuje se dodavanje vode u kojoj ste kuhali paštu, da se malo prorijedi.

Na kraju dodajte skuhanu paštu i piletinu, pa sve lijepo izmiješajte. Za posljednji "finish" dodajte mozzarellu na nekoliko minuta dok sir ne postane zlatno smeđ. Jelo možete ukrasiti sa malo peršina i ako želite, dodatnim parmezanom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.