Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Učenje uz kockice

GENIJALNA IDEJA Učiteljica objašnjava matematiku djeci pomoću Lego kockica i rezultati su odlični

Foto: designyourtrust.com
Foto: designyourtrust.com
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2019. u 16:30 2019-01-10T16:30:00+01:00

Da matematika može biti i zabavna pokazala je učiteljica Alycia Zimmerman koja u svojoj nastavi redovno koristi Lego kockice kako bi učenicima pomogla u razvoju matematičkih vještina

Legići su savršena igra, u tome se slažu i veliki i mali. Ova zarazna igra slaganja kockica djeci omogućuje razvoj kreativnosti, logičkog razmišljanja te pomaže u razvoju fine motorike. No, jeste li znali da popularne kockice mogu biti i odličan alat za učenje matematike? Ova je učiteljica došla do genijalne ideje kako mališanima objasniti matematiku pomoću Lego kockica.

Da matematika može biti i zabavna pokazala je učiteljica Alycia Zimmerman koja u svojoj nastavi redovno koristi Lego kockice kako bi učenicima pomogla u razvoju matematičkih vještina. Lego kockice, kako navodi, pružaju odličnu mogućnost za objašnjavanje osnovnih matematičkih principa i računskih operacija učenicima. Učiteljica otkriva kako mališani vrlo dobro reagiraju na ovu metodu učenja pomoću Lego kockica te da na taj način vrlo brzo usvajaju nova znanja.

hello-i-m-nik-652904-unsplash

Razlomci, kvadrati, zbrajanje, oduzimanje i množenje mnogo je lakše uz šarene kockice a čini se da su ovu popularnu metodu mali matematičari jako dobro prihvatili. Na ovaj jednostavan i zabavan način čak i predškolci mogu svladati osnove matematike, a roditelji školaraca mogu pomoći u rješavanju domaćih zadataka. Stoga, Legiće u ruke i neka zabava počne!

358

550

lego-math-teaching-children-alycia-zimmerman-1

Izvor/ foto: designyourtrust.com

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.