Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
16. studenoga 2019.
Čudesni obiteljski auto

foto Opel Combo Life i Peugeot Rifter: Svestranost s modernom opremom

Opelov i Peugeotov adut u ovoj sve prihvaćenijoj klasi dolaze na tržište nakon ljeta ove godine
Opelov i Peugeotov adut u ovoj sve prihvaćenijoj klasi dolaze na tržište nakon ljeta ove godine
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2018. u 15:37 2018-03-12T15:37:22+01:00

Uz poznatu funkcionalnost, novi Opelov i Peugeotov adut donose znatno veći broj visokotehnoloških sigurnosnih značajki te onih koje pridonose udobnosti

Opel nastavlja svoju proizvodnu ofenzivu predstavljanjem pravog svestranog modela u obličju novog Opel Comba Life – čudesnog obiteljskog automobila s pregršt inovacija, koji čini sve mogućim. No kako je nedavno došlo do »braka« između Opela i PSA grupacije, Combo je dobio i blizance – Citrioenov Berlingo koji smio nedavno oredstavili, ali i Peugeot koji je svom adutu naziv iz Partner promijnio u Rifter.

Ono što krasi oba ta automobila je činjenica da su – iznimno prostrani, krajnje praktičini i naprosto: svestrani. Opremljeni su s jednim ili dvama kliznim vratima te se mogu naručiti u kratkoj (4,4 m) ili dugoj (4,75 m) verziji i kao peterosjed ili sedmerosjed. No još je impresivnije što novi Opel Combo Life kao i Peugeotova inačica u svom segmentu podižu ljestvicu na području tehničke ozbiljnosti kao i sigurnost i udobnost na novu razinu. Opremljeni su tehnologijama i pomoćnim sustavima namijenjenima vozaču dobro poznatim iz segmenata kompaktnih vozila i SUV-ova, kao što su upozorenje na umor vozača, stražnja kamera s pogledom iz ptičje perspektive u rasponu 180°, Head Up zaslon, IntelliGrip te značajke koje pridonose udobnosti poput grijanih sjedala i grijanog kožnog upravljača.

Opcija Opel - Combi Life

– Novi Opel Combo Life ključna je komponenta naše proizvodne ofenzive. Taj naš novi model definitivno će se svidjeti obiteljima zbog svoje svestranosti i prostranosti u kombinaciji s izvanrednom ponudom ultramodernih pomoćnih sustava namijenjenih vozaču, koji čine vožnju sigurnijom, a putovanja ugodnijima, rekao je glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller.

Novi Opel Combo Life donosi znatno veći broj visokotehnoloških sigurnosnih značajki te onih koje pridonose udobnosti, podižući ljestvicu u svojem segmentu. To znači da se on u tom smislu bez problema nosi s automobilima iz kompaktne klase ili trendovskim SUV-ovima. Opel je prepoznao želju kupaca da visokotehnološka rješenja budu dostupna obiteljima, pa je opremio svoj Combo Life cijelim nizom tehnologija korisnih u svakodnevnoj vožnji. Prednja kamera Opel Eye dobro poznata s Opelovih prodajnih hitova Astre, Corse i Mokke X. Ona obrađuje razne podatke stvarajući tako osnovu za pomoćne sustave namijenjene vozaču, npr. prepoznavanje prometnih znakova i pomoć pri držanju prometne trake.

Limuzinski definirana unutrašnjost

Pametna prilagodba brzine obavještava vozača kad prepoznavanje prometnih znakova uoči novo ograničenje brzine. Ako je aktiviran tempomat ili graničnik brzine, skočna poruka na ploči s instrumentima pitat će vozača želi li prilagoditi postavljenu brzinu.

Upozorenje na umor vozača preko stila vožnje procjenjuje razinu zamora i predlaže vozaču da na sljedećem odmorištu napravi pauzu.

Gama motora

U benzinskim izvedbama tu su dvije izvedbe PureTech 130 KS S&S s automatskim ručnim mjenjačem s 8 brzina te PureTech 110 KS S&S s ručnim mjenjačem s 5 brzina. U dizelskim izvedbama, tri 1.5 BlueHDi motora su dostupn sa 130 KS i ručnim mjenjačem sa 6 brzina ili automatskim mjenjačem s 8 brzina te oni sa 100 i 75 KS i s ručnim mjenjačem s 5 brzina.

Avanturističke obitelji koje vole skrenuti s utabanih staza neće morati brinuti o kvaliteti ceste zahvaljujući sljedećem pametnom rješenju:

Kontrola proklizavanja IntelliGrip opcionalni je elektronički prednji diferencijalni prijenosnik koji prilagođava raspodjelu okretnog momenta na prednje kotače, omogućujući vrtnju kotača kad je to potrebno te pomoću automatskog prijenosa prilagođava točke promjene stupnjeva prijenosa kao i odziv gasa. To osigurava najbolje držanje podloge i stabilno upravljanje bez obzira vozi li Combo Life po blatu, pijesku, mokroj podlozi ili snijegu. Dakao, istim se opcijama može pohvaliti i Peugeotov Rifter.

Combo Life i Rifter nude i vrhunske informacijsko-multimedijske sustave kompatibilne s platformama Apple CarPlay i Android Auto karakteristične za Opel, s kapacitivnim dodirnim zaslonima u boji maksimalne dijagonale 20,3 cm. Faktor zabave za putnike dodatno podižu razne mogućnosti punjenja mobitela. Uz USB priključke u prednjem i drugom redu sjedala mobiteli i tableti uvijek će se moći ponovno napuniti čak i dok djeca gledaju svoju omiljenu zvijezdu s YouTubea. Naponska utičnica od 230 V u prednjem koritu za noge omogućuje jednom putniku da napaja čak i prijenosno računalo. Kompatibilni se pametni telefoni mogu uz to puniti i bežično preko induktivne ploče za punjenje smještene ispod kontrola klimatizacije.

Opelov i Peugeotov adut u ovoj sve prihvaćenijoj klasi dolaze na tržište nakon ljeta ove godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.