Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. veljače 2020.
Auto budućnosti

video Novi Peugeot e-Legend Concept spaja dvije ere najvećeg francuskog proizvođača automobila

YouTube screenshot
YouTube screenshot
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2018. u 15:26 2018-09-23T15:26:46+02:00

Tvrtka Peugeot predstavila je dva autonomna i dva manualna moda, koji se biraju ovisno o stanju prometnice i vozačevog uma.

Retro je u modi i tvrtka Peugeot toga je svjesna pa je predstavila svojevrsni tehnološki manifest te dala do znanja da buduća elektrifikacija automobila neće stajati na mjestu, piše Vozim.hr.

Tvrtka je predstavila dva autonomna i dva manualna moda, koji se biraju ovisno o stanju prometnice i vozačevog uma.

U autonomne modove spadaju SOFT – gdje prevladava komfor – i SHARP – maksimalna povezivost na društvene mreže.

Pod manualne modove spadaju LEGEND – cruise mod s instrumentima nalik onima na 504 Coupéu i digitalno kreiranom drvu – te BOOST - dinamičniji i stimulativniji mod s projekcijom ceste na velikom zaslonu.

Sustav sa 17 jezika 

Svakim autonomnim modom mijenja se konfiguracija interijera, volan se miče ispod sound bara kako bi se oslobodio pogled na 49 inča velik centralni zaslon. U tom trenutku, prednja se sjedala naginju za maksimalni komfor, a automatski se izvlače i nasloni za ruke.

Također, u autu se nalazi i glasom aktivirani osobni asistent za autonomnu vožnju, koji može promijeniti stil vožnje, muziku ili otvarati i zatvarati vrata.

Sustav radi na 17 različitih jezika , a 100% električni pogon ima 10kWh baterije koje omogućuju 800 Nm okretnog momenta i 340 kW snage na sve kotače. Ubrzanje do „stotke“ je 4 sekunde, a maksimum brzina je 200 km/h.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.