Visoke ambicije

Zvijezda serije “Seks i grad” kreće u politiku? Nakon što je odlučila živjeti s djevojkom, glumica priprema novo iznenađenje

Hina

Navodno je već započela s okupljanjem suradnika, među kojima je i dvoje članova izbornog tima njujorškoga gradonačelnika Bila de Blasija.



Nekadašnja zvijezda tv-serije »Seks i grad« Cynthia Nixon namjerava se kandidirati za guvernerku savezne države New York, prenose američki mediji.


Već dulje vrijeme se šuška da Nixon, otkad je napustila supruga i živi s djevojkom, ima političke ambicije.


Navodno je već započela s okupljanjem suradnika, među kojima je i dvoje članova izbornog tima njujorškoga gradonačelnika Bila de Blasija.




»S obzirom na to da su De Blasio i aktualni guverner države New York Mario Cuomo u prilično ‘otuđenom’ odnosu premda su obojica demokrati, brojni zabrinuti stanovnici potiču Cynthiju da se kandidira. Ako i kad donese takvu odluku, sigurno će na vrijeme objelodaniti svoje planove«, rekla je glumičina glasnogovornica, Rebecca Capellan.


Primarni se izbori održavaju 13. rujna, a opći 6. studenoga.


Cuomo (60) će se ove godine kandidirati za treći mandat. Godine 2014. protukandidat na primarnim izborima bio mu je malo poznati Zephyr Teachout, koji je dobio samo 34 posto glasova.


Nixon ne bi bila prva glumica u američkoj politici. Arnold Schwarzenegger je od 2003. do 2011. bio guverner Kalifornije, a Ronald Reagan predsjednik Sjedinjenih Država.