Toplotni val

Val vrućine pogodio istok SAD-a

Hina

Temperature su se na mnogim područjima u posljednjih nekoliko dana kretala oko 38 do preko 40 stupnjeva. Iako se očekuje manji pad temperature idućeg tjedna, one će se ipak kretati oko 35 stupnjeva Celzijusa



WASHINGTON Val vrućine pogodio je istok SAD-a i očekuje se da će se rekordno visoke temperature nastaviti u nedjelju nakon smrtonosnih oluja koje su odnijele najmanje 12 života i srušile električne vodove od Indiane do Marylanda pa je bez struje ostalo više od tri milijuna potrošača.


Toplotni val zahvatio je veći dio srednje i istočne Amerike. Temperature su se na mnogim područjima u posljednjih nekoliko dana kretala oko 38 do preko 40 stupnjeva. Iako se očekuje manji pad temperature idućeg tjedna, one će se ipak kretati oko 35 stupnjeva Celzijusa.


Zbog oluja izvanredna stanja su proglašena u Washingtonu, Ohiu, Virginiji i Zapadnoj Virginiji.




Američki predsjednik Barack Obama ovlastio je Saveznu agenciju za upravljanje kriznim situacijama (FEMA) da koordinira sve napore za ublažavanje posljedica oluje u Ohiu.


Oluja je rušila drveće i električne vodove, a dužnosnici su izjavili da će uklanjanje kvarova na električnoj mreži trajati više dana, čak možda i cijeli tjedan.