Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Napad na pobunjenička područja

U bombardiranju blizu Damaska 57 mrtvih

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 5. veljača 2015. u 20:22 2015-02-05T20:22:56+01:00

Na meti zračnih napada i bombardiranja vojske uglavnom su bila mjesta istočno od Damaska, navodi se u novom izvješću Sirijskog opservatorija za ljudska prava. Među 57 žrtava je 12 djece i sedam žena, dodaje ta organizacija

BEJRUT  Najmanje 57 ljudi je poginulo u bombardiranju koje je sirijski režim u četvrtak izveo na pobunjenička područja blizu Damaska, kao odgovor na žestoko pobunjeničko granatiranje prijestolnice, javila je nevladina organizacija.

Na meti zračnih napada i bombardiranja vojske uglavnom su bila mjesta istočno od Damaska, navodi se u novom izvješću Sirijskog opservatorija za ljudska prava. Među 57 žrtava je 12 djece i sedam žena, dodaje ta organizacija.

U pobunjeničkoj vatri na prijestolnicu poginulo je deset ljudi, među njima dijete i policajac, a 50 je ranjeno.

Ovo je osobito težak dan u široj okolici Damaska koja je bila na meti više od 60 zračnih udara i raketa zemlja-zemlja. Na prijestolnicu, koju kontrolira režim, pobunjenici su ispalili 120 raketa, najveći broj dosad, zbog čega je zatvoreno sveučilište, a stanovnici su se povukli u skloništa.

U utorak je vođa Jajš al Islama (Vojska islama) Zahran Aluš objavio da će njegova skupina, najmoćnija u pokrajini Damasku, uzvratiti na »barbarske« udare režima na Dumu u kojemu je prije tri dana ubijeno 11 civila. Upozorio je da Damask ubuduće smatraju »vojnom zonom«, dakle metom pobunjeničkih »operacija«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.