Claudia Priest na slobodi

U Srednjoafričkoj Republici oslobođena oteta francuska humanitarka

Hina

»Naša sunarodnjakinja Claudia Priest, koje je oteta početkom tjedna u Srednjoafričkoj Republici, konačno je slobodna«, naveo je Fabius u priopćenju



PARIZ  Oslobođena je francuska humanitarka koju su u ponedjeljak u Srednjoafričkoj Republici oteli aktivisti anti-balaka, rekao je u petak francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius.


»Naša sunarodnjakinja Claudia Priest, koje je oteta početkom tjedna u Srednjoafričkoj Republici, konačno je slobodna«, naveo je Fabius u priopćenju.


Oslobođen je i njezin srednjoafrički kolega koji je također bio otet, objavili su ministrovi suradnici i dodali da je Fabius telefonom razgovarao s Francuskinjom koja je dobro.




Fabius se u priopćenju zahvalio srednjoafričkoj vladi, vjerskim vlastima i posebice nadbiskupu Banguia koji su aktivno sudjelovali u njezinom oslobođenju.


Claudiu Priest (67) i jednog srednjoafričkog humanitarnog djelatnika otele su u ponedjeljak u Banguiu anti-balaka milicije.


Ona je stigla u Srednjoafričku Republiku 6. siječnja na dvotjednu misiju za katoličku medicinsku nevladinu organizaciju CODIS.