Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
"Fake News"

Trump razjario javnost objavom o američkim zastupnicama: "On je kompletan promašaj od predsjednika!"

FOTO/Reuters
FOTO/Reuters
Autor:
Objavljeno: 15. srpanj 2019. u 11:40 2019-07-15T11:40:07+02:00

Njegov je posljednji Tweet razjario mnoge. Napisao je da žene "originalno dolaze iz zemalja čije su vlade kompletna i totalna katastrofa" i predložio im da se "vrate otkuda su došle".

Aktualni američki predsjednik Donald Trump gotovo da ne izdrži jedan dan, a da nekoga ne uvrijedi. Vrlo je aktivan na svom Twitter profilu gdje nerijetko ne bira riječi u porukama koje upućuje mnogima.

Njegov je posljednji Tweet razjario mnoge. Napisao je da žene "originalno dolaze iz zemalja čije su vlade kompletna i totalna katastrofa" i predložio im da se "vrate otkuda su došle", prenosi UNILAD.

Vjeruje se da je poruka upućena Alexandri Ocasio - Cortez, Ilhani Omar, Rashidi Tlaib i Ayanni Pressley, od kojih su sve četiri rođene američke državljanke. 

"Zanimljivo je vidjeti ove 'progresivne' demokratske zastupnice koje originalno dolaze iz zemalja čije su vlade kompletna i totalna katastrofa, a države najgore i najkorumpiranije od svih na svijetu (ako uopće imaju funkcionalnu vladu), sada glasno i zlobno govore ljudima Sjedinjenih Američkih Država, najboljoj i najjačoj Državi na zemlji, kako se treba voditi naša politika. Zašto ne odu natrag i poprave slomljene i inficirane zločinom, države iz kojih su došle. Mogu se vratiti nazad i pokazati nam kako se to radi. Ta mjesta toliko jako trebaju vašu pomoć, da ne možete dovoljno brzo ni otići", prenosi UNILAD objavu Trumpa. 

Mnogi ključni demokrati su prozvali Trumpa, uključujući i Nancy Pelosi. 

"Kad Donald Trump američkim zastupnicama kaže da se vrate u svoju državu, potvrđuje da je njegov plan 'Učinimo Ameriku Opet velikom', oudvijek bio da se Amerika ponovno učini bijelom. Naša raznolikost je naša snaga i naša je složnost naša moć", napisala je na svom Twitter profilu. 

Tlaib je Trumpa nazvala "kompletnim promašajem od predsjednika kojeg treba opozvati."

Ocasio-Cortez je objavila: "Osim što ne možeš prihvatiti Ameriku koja nas je izglasala, ne možeš prihvatiti ni to što te se ne bojimo".  

Pressley je "screenshotala" Trumpov tweet uz komentar: "OVAKO izgleda rasizam. MI izgledamo kao demokracija". 

Trump se za sada nije oglasio na brojne kritike i optužbe za rasizam. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.