Protiv hejtera

Trump: “Mnogim inteligentnim ljudima svidio se moj nastup u Helsinkiju”

Hina

Foto reuters

Foto reuters

Trump je nastojao smiriti oluju oko, kako kritičari kažu, njegova neuspjeha da Putina drži odgovornim za upletanje u američke izbore



WASHINGTON Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da se dobro slagao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na sastanku u Finskoj te da će »doći veliki rezultati«.


»Mnogim inteligentnim ljudima svidio se moj nastup na konferenciji za novinare u Helsinkiju. Putin i ja razgovarali smo o brojnim važnim temama. Dobro smo se složili što je zasmetalo mnogim ‘hejterima’ koji su htjeli vidjeti boksački okršaj. Doći će veliki rezultati!«, napisao je na Twitteru.


»Dok je sastanak NATO-a u Bruxellesu bio priznati trijumf, s još više milijardi dolara koje će zemlje članice izdvajati bržim tempom, sastanak s Rusijom mogao bi se dugoročno pokazati čak i većim uspjehom. Mnoge pozitivne stvari doći će s tog sastanka«.


»Neki ljudi MRZE činjenicu da sam se složio s predsjednikom Putnom. Radije bi da ratujemo nego da vide ovo. To se zove sindrom deranžiranja Trumpa«, napisao je u tvituTrump je nastojao u utorak smiriti oluju oko, kako kritičari kažu, njegova neuspjeha da Putina drži odgovornim za upletanje u američke izbore 2016., kazavši da se pogrešno izrazio na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Trump je u ponedjeljak u Helsinkiju gdje se susreo s Putinom rekao kako ne vidi razloga za vjerovati da se Rusija uplela u američke izbore 2016. te da je to Putin »krajnje energično i snažno zanijekao«.


Trump je novinarima pojasnio da je izgovarajući ključnu rečenicu na novinskoj konferenciji zaboravio staviti rječcu »ne«, što je dalo suprotno značenje onome što je želio reći.


»Rekao sam riječ ‘bi’ umjesto ‘ne bi’«, rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući, više od 24 sata nakon sastanka s Putinom. »Rečenica je trebala glasiti ‘Ja ne vidim razloga zašto to ne bi bila Rusija’«.