Rajko Dukić

Tajkun iz R. Srpske, koji je radnike slao na poligraf, opet prijeti: ‘Tko da otkaz, otpuštam i članove njegove obitelji’

P. N.

Screenshot TVRS

Screenshot TVRS

Dukić je već poznat po maltretiranju radnika - neki su ga optužili za fizičke napade, a prije dvije godine je više od stotinu radnika podvrgnuo poligrafskom testiranju kako bi ispitao njihovu - lojalnost



Kontroverzni tajkun Rajko Dukić iz Milića objavio je na službenim stranicama svoje tvrtke Boksit, u najmanju ruku, neobičnu poruku radnicima. Poručuje im, naime, da će u slučaju da netko od njih namjerava dati otkaz, tvrtka odmah otpustiti i članove njihovih obitelji koji tamo također rade.


– Bez obzira na to što je pravo svakog zaposlenog u kompaniji „Boksit“ da, po svojoj volji, može, kad želi, raskinuti radni odnos, pravo je i kompanije „Boksit“ da članovima najuže obitelji, onih koji su napustili ili žele da napuste kompaniju „Boksit“ raskine radni odnos – poručio je Dukić, koji je istu obavijest ponovio i na svojem profilu.


Dukić je već poznat po maltretiranju radnika – neki su ga optužili za fizičke napade, a prije dvije godine je više od stotinu radnika podvrgnuo poligrafskom testiranju kako bi ispitao njihovu – lojalnost.




Prije tri godine je, pak, u Milićima organizirao skup potpore – samom sebi.