Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Prijeti im zatvor

Stravično: Mladoj majci na porodu izvrnuli maternicu. Pala je u težak šok i umrla u mukama

Ilustracija (ne prikazuje porod iz teksta) / Foto Sergej Drechsler
Ilustracija (ne prikazuje porod iz teksta) / Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2019. u 9:17 2019-06-14T09:17:25+02:00

Nakon što je zdrava djevojčica stigla na svijet, novopečenoj majci Alisi Tepikini (22) nije izašla posteljica. Porodničarka je povukla pupčanu vrpcu i pritom mladoj majci izvrnula maternicu. Djevojka je preminula. Ruske vlasti su pokrenule istragu nad svim članovima medicinskog tima koji je sudjelovao u porodu, javljaju 24 sata.

Članovi tima nisu suspendirani i do okončanja istrage rade na svojim radnim mjestima. Istovremeno, inspektori pripremaju snažan slučaj protiv njih gdje bi im u sudskom epilogu moglo prijetiti najmanje tri godine u zatvoru zbog ubojstva.

Alisina majka Svetlana Malyukova za ruske novine Komsomolayska Pravda kazala je da se nada okončanju istrage.

- Nadam se da će uspjeti dokazati njihovu krivnju i da neće izbjeći kaznu, rekla je.

Opisala je i tijek poroda svoje kćeri. Kazala je kako je babica pozvala opstetričarku vidjevši da posteljica ne izlazi. Liječnica je došla i uhvatila rukama pupčanu vrpcu te je snažno povukla.

Njezin otac kazao je novinarima da je cijeli porod nalikovao srednjovjekovlju.

- Liječnica je toliko snažno povukla pupčanu vrpcu da je moja kći zajaukala od bolova. Od njezinih vriskova odzvanjala je cijela bolnica. To je prouzročilo stanje šoka i teško krvarenje. Ona je pala u komu, a zatim joj je stalo srce. Nikad više nije se probudila, nastavila je očajna majka.

Osoblje klinike zatražilo je helikopter u pripravnosti kako bi trudnicu odvezli u veći medicinski centar, no bila je preslaba za let. Hitno su je odvezli u salu i operirali, no nisu joj uspjeli spasiti život.

Službeni uzrok smrti je "težak šok prouzročen bolovima". Očajni roditelji tek su sada otkrili da joj je posteljica istrgnuta zajedno s maternicom. Regionalni ministar zdravstva u Sverdlovsku kazao je da su disciplinski kaznili čitav tim, no u tijeku je i službena kriminalistička istraga, pišu 24 sata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze