Izvedena pred sud

SULUDA OSVETA Šivaće igle u jagode u Australiji postavljala je – zaposlenica farme

Hina

Reuters

Reuters



Australka koja je u jagode umetala šivaće igle izvedena je u ponedjeljak pred sud nakon što je policija dan ranije uhitila i pokrenula protiv nje postupak za sedam slučajeva podmetanja igala.


My Ut Trinh, stara 50 godina, bivša je zaposlenica jedne od farmi jagoda sjeverno od Brisbanea gdje je bila nadglednica, kazala je policija. Na sudu je objavljeno da je osveta ili želja da nekome naudi bila motiv njezina čina.


Australska industrija jagoda vrijedna 160 milijuna dolara bila je u rujnu uzdrmana kad je pristiglo gotovo 200 prijava kupaca o pronalasku igala u jagodama i drugom voću.




Nekoliko velikih lanaca supermarketa povuklo je voće koje su kupci prestali kupovati i proizvođači su morali uništiti velike količine uroda a prijetnja stečaja nadvila se nad mnoge.


»Ovo je možda jedan od najtežih slučajeva istrage u kojima sam sudjelovao« kazao je načelnik policije Queenslanda Jon Wacker novinarima u Brisbaneu u kojemu je zabilježen prvi slučaj podmetanja igala kad se muškarac koji je pojeo jagodu požalio na bol.


Ženi prijeti do 15 godina zatvora.