Iranski predsjednik

Rohani: Iran neće ratovati protiv nikoga, unatoč svemu

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

»Iran neće ratovati ni protiv koje zemlje«, rekao je Rohani u govoru objavljenom uživo preko državne televizije. »Oni koji nas s tim suočavaju su skupina političara s malo iskustva«



Iran neće ratovati ni protiv koje zemlje, rekao je predsjednik Hasan Rohani u utorak, dan nakon što je SAD objavio raspoređivanje većeg broja vojnika na Bliskom istoku u jeku jačanja napetosti između Teherana i Washingtona.


Strahovi zbog sukoba između Irana i SAD-a pojačali su se nakon napada na dva naftna tankera na ulazu u Zaljev u četvrtak, za koje je Washington okrivio Teheran.


»Iran neće ratovati ni protiv koje zemlje«, rekao je Rohani u govoru objavljenom uživo preko državne televizije. »Oni koji nas s tim suočavaju su skupina političara s malo iskustva«.




Dodao je, »unatoč svim američkim naporima u regiji i njihovoj želji da nam prerežu veze s ostatkom svijeta i njihovom željom da Iran ostane osamljen, bili su neuspješni«.


Privremeni američki ministar obrane Patrick Shanahan najavio je u ponedjeljak raspoređivanje još oko tisuću vojnika na Bliskom istoku u obrambene svrhe navodeći zabrinutost zbog iranske prijetnje.